BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık260 yıllık finans şirketi Kanada bankasına satılıyor----

260 yıllık finans şirketi Kanada bankasına satılıyor

260 yıllık finans şirketi Kanada bankasına satılıyor
01 Nisan 2022 - 12:35 www.finansgundem.com

Kanada Kraliyet Bankası, İngiliz servet yönetimi firması Brewin Dolphin’i 1,6 milyar sterline satın alıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kanada Kraliyet Bankası (RBC), İngiltere'nin en büyük servet yöneticilerinden biri olan Brewin Dolphin'i 1,6 milyar sterline satın almayı kabul etti. Anlaşmayla birlikte son bir yıl içerisinde ikinci kez tarihi bir İngiliz para yöneticisi Kuzey Amerikalı bir alıcıya satılmış oldu.

Financial Times’ın haberine göre, RBC Perşembe günü yaptığı açıklamada, 260 yıllık şirket için şirket hisselerinin bir önceki kapanış fiyatına yüzde 62 prim ödeyecek şekilde, hisse başına 515 poundu tamamen nakit olarak ödeme teklifi getirdi. Kanada'nın en büyük bankalarından biri olan RBC, Brewin'i İngiltere’deki mevcut servet yönetimi işletmesiyle birleştireceğini açıkladı. Banka, satın alma işlemiyle birlikte genişleyen servet yönetimi şirketinin yaklaşık 64 milyar sterlini yöneterek İngiltere ve İrlanda'nın en büyük üçüncü yöneticisi olacağını da sözlerine ekledi.

RBC Servet Yönetimi Başkanı Doug Guzman, “İngiltere, RBC için önemli bir büyüme pazarıdır ve Brewin Dolphin bize bölgedeki servet yönetimi işimizi önemli ölçüde dönüştürmek için olağanüstü bir platform sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, İngiltere'nin 1,8 trilyon sterlinlik servet yönetimi sektöründe bir konsolidasyon dalgası yaşanıyor. Yükselen teknoloji ve uyumluluk maliyetleri sektördeki daha küçük oyuncuların üzerinde baskıları artırarak büyük ölçekli firmalarla birleşme arayışına girmesine neden oluyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında ABD’li finans grubu Raymond James, Londralı iki asırlık servet yönetimi şirketi Charles Stanley’i 279 milyon sterlinlik anlaşmayla devralmıştı. Brewin Dolphin anlaşmasıyla birlikte son 12 ay içerisinde ikinci kez İngiltere’nin tarihi bir servet yönetimi firması Kuzey Amerikalı bir rakibine satılmış oldu.

Brewin Dolphin, ABD'li finans grubu Raymond James'in geçen Temmuz ayında iki asırlık şehir servet yöneticisi ve komisyoncusu olan servet yöneticisi Charles Stanley'i devralmak için 279 milyon sterlinlik bir anlaşma yapmasından sonra, Kuzey Amerikalı bir alıcı tarafından satın alınan en son İngiliz isim.

İngiltere'de servet yönetimi ve finansal danışmanlık sektörü, nüfusun büyük bir kısmının emekliliğe yönelmesi ve daha düşük bir kısmının da cömertçe getiri tanımlanan emeklilik planlarına güvenebilmesi nedeniyle cazip bir pazar olarak kabul ediliyor.

Brewin Dolphin'in CEO'su Robin Beer, anlaşmanın servet yöneticisi firmanın ürün yelpazesini ve dağıtımını genişletmesine yardımcı olacağına dikkat çekti. RBC ise Brewin Dolphin'in üst düzey yöneticilerinin şirkette kalmasını beklediğini açıkladı.

Brewin Dolphin, bireyler, hayır kurumları ve emekli maaşları da dahil olmak üzere İngiltere ve İrlanda'daki yaklaşık 80.000 müşteri için yaklaşık 55 milyar sterlinlik varlığı yönetiyor. Anlaşmanın açıklanmasının ardından şirketin hisseleri Londra borsasında Perşembe günü yüzde 60'tan fazla yükseldi.

Jefferies Analisti Julian Roberts, RBC’nin şirket için prim ödemeye istekli olduğunu söyledi. Roberts, "Uzun vadeli, istikrarlı gelir akışları, büyüme potansiyeli ve daha yüksek faaliyet marjları ile İngiltere servet yönetimi piyasasını cazibesini gösteriyor” dedi.

Roberts, anlaşmanın Brewin Dolphin'in arka ofis personeli ve teknoloji sistemlerini RBC ile birleştirerek maliyetlerinin beşte birine kadar tıraş olmasına izin verebileceğini de sözlerine ekledi. Kanada bankasının servet yönetimi birimi dünya çapında yaklaşık 610 milyar sterlinlik varlığı yönetiyor.

Citigroup Hindistan birimini satıyor

 

İngiltere’nin gündemi de enerji zamları!

 

S&P'den küresel büyüme için kötü haber

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)