BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin26. İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor----

26. İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor

26. İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor
11 Ekim 2022 - 12:18 www.finansgundem.com

26. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-26 Kasım tarihleri arasında perdelerini açıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali, programında yerli ve uluslararası toplam 24 tiyatro, performans ve dans gösterisini bir araya getiriyor. Yenilikçi ve merakla beklenen yapımları izleyici karşısına çıkaracak festival, tiyatro sahnesinde yeni keşifler arayan izleyicilerin ilgisini çekecek iki uluslararası oyunu da ağırlıyor.

Tiyatroseverler 26. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, Birleşik Krallık ve Avrupa’da fırtınalar estiren iki önemli yönetmeni keşfetme imkânı bulacak. NTV’nin haberine göre; kalıpları yıkan, kışkırtıcı ve düşündürücü eseriyle Birleşik Krallık sahnesinin günümüzdeki en büyüleyici yönetmenlerden biri kabul edilen Ben Duke, Juliet ve Romeo oyunu ile ve eleştirmenler tarafından Avrupa tiyatrosunun geleceğine yön verecek isimler arasında sayılan Euripides Laskaridis ise Titanlar ile ilk kez İstanbullu izleyicilerle buluşacak.

25 Ekim - 26 Kasım tarihleri arasında, Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde düzenlenecek 26. İstanbul Tiyatro Festivali, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, KKTC, Yunanistan ve Türkiye'den 21 yapım ile 3 perdeden gösterimi izleyiciyle buluşturacak. Festival programı tiyatro.iksv.org/tr/program adresinde; festival biletleri ise passo.com.tr, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişede satışta.

JULIET VE ROMEO AİLE TERAPİSİNDE

3 Kasım Perşembe ve 4 Kasım Cuma saat 20.00’de Maximum UNIQ Hall’da, British Council’in yaratıcı işbirlikleri ve hibe fonu desteğiyle izleyiciyle buluşacak Juliet ve Romeo’yu The Times “Gülmekten karnınızı ağrıtacak kadar komik ve bir o kadar da yürek parçalayıcı” diye yorumluyor.

The Guardian’ın ise “Baştan aşağı zekice tasarlanmış, keyif veren bir yapım” olarak tanımladığı Juliet ve Romeo, ölmeyip 40’lı yaşlarına ulaşmış ünlü âşıkların o dillere destan aşkını gündelik hayatın ağlarında çırpınırken gösteriyor izleyiciye. Kelimelerin yerini zaman zaman dans alıyor ve çift birbiriyle çarpışır, yüzleşir ve hatta birbirini ısırırken ilişkilerindeki tüm çabalarının sıradanlığı izleyiciyi güçlü bir biçimde sarsıyor. Yönetmen Ben Duke’un dans ve komediyi ustaca harmanladığı bu sürükleyici oyun, uzun bir hayat ve mutlu bir evlilik için kılavuz niteliğinde.

TÜRLER ÖTESİ BİR YAPIM: TİTANLAR

23 Kasım Çarşamba ve 24 Kasım Perşembe saat 20.00’de Zorlu PSM’de sahnelenecek Titanlar’da, absürt tiyatronun Yunan temsilcisi Euripides Laskaridis, topluluğu Osmosis ile yarattığı ve kendisinin de rol aldığı Titanlar’da aklın henüz oluşmadığı metafizik bir âlemin kapılarını aralıyor. Tanımsız bir boşlukta cinsiyeti belirsiz bir kozmik varlık hafif hafif salıncakta sallanıyor. Her şeyin başlangıcının çok öncesinden beri orada ama bir yoldaşa ihtiyaç duyuyor. Bu evrende gülünç ile ciddi, önemli ile önemsiz, ışık ile karanlık sürekli yer değiştiriyor. Laskaridis’in “olağanüstü karakterlerin yaratıcısı”, “zamanı ve ortamı işleyen bir zanaatkâr” olarak övüldüğü, The Guardian’ın “beklenmedik derecede etkileyici” bulduğu Titanlar hakkında Le Devoir ise şöyle diyor: “Tür olarak eşi benzeri olmayan bu gösteri karşısında tiyatronun yaratıcı gücüyle ilk kez tanışan bir çocuğun duyduğu hayreti hissediyorsunuz.”

 

24. Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Pandemi nedeniyle 608 özel tiyatrodan 503'ü kapandı

 

Tiyatro oyuncusu Semih Sergen hayatını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)