BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa250 milyon dolarlık yatırım----

250 milyon dolarlık yatırım

250 milyon dolarlık yatırım
07 Ekim 2013 - 07:40 www.finansgundem.com

Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, 2020 yılında 250 milyon dolar ciro hedefliyor

Yaklaşık 73 ülkeye ürünlerini ihraç eden Askaynak’ın  bölgesel güç olmayı amaçladığını ve bu yıl 40’ıncı yıllarını kutladıklarını ifade eden Askaynak Genel Müdürü Ahmet Sevük, Fas’tan Kazakistan’a kadar metal imalat sanayinin ürün ve hizmet tedarikçisi olma vizyonuyla hareket ettiklerini söyledi.
ŞİRKET ALARAK BÜYÜYOR
Bu çerçevede hedeflerine ulaşmak için satın almalar yapacaklarını belirten Sevük, “Sys Robot Teknolojileri şirketinin yüzde 100 hissesini satın aldık. 10 milyon liralık bir yatırım yaptık. Robotik ve otomasyon alanında büyümeye odaklanacağız” dedi. Hürriyet'in haberine göre, yeni coğrafyalarda arayışlarının sürdüğünün ifade eden Sevük, “Satın almada yapabiliriz. Ortaklıkta kurabiliriz. Özellikle Balkanlar ve Suudi Arabistan’da ağırlığımızı arttırmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları, Şükrü Saraçoğlu Stadı, İstanbul Park Formula 1 Kompleksi ve Melen İçme Suyu Projesi gibi çok önemli projelerde imzalarının bulunduğunu dile getiren Sevük, Türkiye’deki tüm boru hattı projeleri, barajlar ve derivasyon tünellerinin kaynak elektrodu ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. Türkiye’de yapılacak büyük çaplı projelerde de yer almak istediklerini belirten Sevük, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Havalimanı gibi projeler var. Bu projeler için ürün tedarik etmek isteriz” diye konuştu. Türkiye’de gerçekleştirilecek büyük projelerin 100 milyar dolarlık hacme sahip olduğunu belirten Sevük, bu projelerde kaynak için yaklaşık 20 milyon dolarlık bir pazar oluşacağını söyledi.
PAZAR PAYI YÜZDE 31
2020 yılı için belirlenen 250 milyon dolarlık ciro hedefini daha erken yakalayabileceklerine vurgu yapan Sevük, 3 yıl içinde bu ciro hedefine ulaşabileceklerini söyledi. Sevük, Türkiye’de toplam kaynak pazarının 600-650 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirtti. Sevük, Askaynak’ın 2012 yılı itibariyle, Türkiye kaynak sarf  malzemeleri pazarında yüzde 31, Türkiye kaynak ekipmanları pazarında yüzde 30 paya sahip olduğunu kaydetti.
Beşiktaş’ın stadında olmalıyız
Askaynak’ın Eczacıbaşı Topluluğu için yüzde 4.5 pay sahibi olduğunu ifade eden Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, Askaynak’ın Eczacıbaşı’na ait 39 şirkettin arasında en fazla büyüyenlerden biri olduğunu dile getirdi. Askaynak’ın hedeflerine ulaşabilmesi için 20-25 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyleyen Karamercan, satın almalar için ek bütçe ayıracaklarını belirtti. Askaynak’ın yeni projelerde de var olmak istediğini dile getiren Karamercan, özellikle yeni yapılacak Beşiktaş Stadı’nda yer almak istediklerini söyledi. Karamercan, “Stadın yapımında Türkiye’nin en büyüğü yer almalı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)