BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem25 milyon tazminat aldıktan sonra konuştu: Akıl sağlığım bozuldu----

25 milyon tazminat aldıktan sonra konuştu: Akıl sağlığım bozuldu

25 milyon tazminat aldıktan sonra konuştu: Akıl sağlığım bozuldu
29 Ekim 2022 - 14:34 www.finansgundem.com

Elon Musk'ın önceki gün satın alma işlemlerini tamamladığı Twitter'da yaptığı ilk iş üst düzey yönetimi görevden almak oldu. Musk'ın görevden aldığı CFO Segal 25 milyon dolarlık tazminatı aldıktan sonra konuştu.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın Twitter’ı satın alma süreci aylar süren atışmaların ve gerilimin ardından önceki gün tamamlandı. Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra başta şirketin CEO’su Parag Agrawal olmak üzere üst kademeden adeta kıyım yapmış ve çok sayıda ismi kapının önüne koymuştu.

Sözcü'nün haberine göre, bu isimler arasında Twitter’ın Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Ned Segal da vardı. Kovulduğu için 25.4 milyon dolarlık tazminat almaya hak kazanan Segal, giderayak şirkette yaşanan son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.

Twitter's Chief Financial Officer, Ned Segal
Twitter’ın eski CFO'su Ned Segal 

SÖZLEŞMESİ SEBEBİYLE TAZMİNAT ALDI

Segal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Elon Musk’ın anlaşmada bir öyle bir böyle yapması akıl sağlığımı bozdu. Son 6 aydır, 48 yıldır geliştirdiğim akıl sağlığımla oynandı. Durumlar zorlayıcı ve belirsiz olunca çok şey öğreniyorsunuz fakat aynı zamanda da yorgun oluyoruz” dedi. Twitter’da birlikte çalıştığı ekip arkadaşlarına teşekkür eden Segal, Twitter’ın geleceğinin ise parlak olduğunu söyledi.

Sözleşmesinde, “yönetimin değişmesi durumunda” ibaresi yer aldığı için 25.4 milyon dolarlık tazminat almaya hak kazanan Segal’in yöneticisi Agrawal ise 38.7 milyon dolar almaya hak kazanmıştı. 2017’de Twitter’a katılan Segal daha önce Goldman Sachs’ta üst düzey görev üstlenmişti.

Musk'ın kovduğu yöneticiler 122 milyon dolar tazminat alacak

Elon Musk ile Twitter'da neler değişecek

Twitter'ın Elon Musk'a satışı tamamlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)