BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2.5 milyon memuru ilgilendiriyor----

2.5 milyon memuru ilgilendiriyor

2.5 milyon memuru ilgilendiriyor
31 Mart 2021 - 13:50 www.finansgundem.com

Ekonomi reform paketi kapsamında kamu kurumlarının teşkilatlanması ve personel rejimi konusunda milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni adımlar atılacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Haziran ayı sonuna kadar çıkacak.

Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi kurularak, personelin nitelik, sayı, unvan, derece olarak belirlenip standart getirilmesi sağlanacak.

Kamuda uzman, müfettişlik gibi kariyer mesleklerinde istihdam artırılacak, görevde yükselme, unvan değişikliği yönetmeliği güncelleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir gereği olarak, kamu kurumlarının teşkilatlanması yönetim verimliliği ve etkinliği yılsonuna kadar hazırlanacak kararname ile daha da güçlendirilecek.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Kamu personeline yönelik iş ve işlemlerin tek bir idare tarafından yürütülmesine ilişkin yasal düzenleme ve kararname de 30 Haziran tarihine kadar tamamlanacak.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi'ne ilişkin çalışmaları 2023 yılında tamamlayacak.

Kamu çalışanları arasında derece ve kademeye göre ücret sisteminde yaşanan sorunların çözülmesi hedeflenirken, kurumlardaki kadro, pozisyonlar da yeniden tanımlanacak.

KARİYER MESLEKLERDE DAHA FAZLA İSTİHDAM

Kamu kurumlarında uzman, müfettiş gibi kariyer mesleklerinde istihdam artırılacak. Kamu personel rejimi hızlı, etkili icraat dönemine uyumlu hale gelirken kamu çalışanlarına performans sistemi güçlendirilecek.

Devlette işin niteliğine göre esnek çalışma ile iş fırsatları artarken, bu kapsamda özel meslek kursları düzenlenecek. İşgücü izleme sistemi kurulurken, yeni sektörlere uyum stratejisi hazırlanacak.

Ekonomi reform paketi kapsamında işgücü piyasasını yönlendirmek için sektörel beceri haritaları oluşturulacak. Bu haritalarla sektörel işgücü planlaması yapılacak.

GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında dün toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında da kamuda görevde yükselme, unvan değişiklikleri yönetmeliği ve sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin konular ele alındı.

Toplantıya, Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar ve hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.

MEMUR VE İŞÇİ TOPLU SÖZLEŞME MASASINA OTURUYOR

Yaklaşık 3 milyon memur, 650 bin kamu işçisinin maaş zamları için konfederasyonlar, hükümet ve sanayicilerle pazarlık masasına oturacak.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamu işçisinin 2021-2022 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek çerçeve protokol konusunda Türk-İş ile ortak hareket ettiklerini belirterek, "Bu birlikteliğimizi başarılı bir toplu iş sözleşmesiyle taçlandırmak istiyoruz" dedi.

Kısmi çalışma modellerinin uygulanmasına belirli şartlarla sıcak baktıklarını vurgulayan Arslan, "Yarım gün çalışan işçiler yarım ücret alabilir ama yarım gün çalışmışsa bile, sosyal güvenlik, emeklilik ve kıdem tazminatı hakları ile işe iade ve işsizlik ödeneği gibi imkânlardan mahrum olmamalı" diye konuştu.

TÜİK: Ekonomik güven endeksi arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK01 Nisan 2021 12:27

    İsmi geçen her iki sendika da hükümet yanlısı sendikalar. ONLARIN SÖYLEM VE DAVRANIŞLARI sadece göstermelik. Hükümet ne verirse ona razı olacaklar. Kimse iyimser bir beklentiye girmesin. :o) 

  • Erol g.31 Mart 2021 22:05

    KAMU IŞÇILERİ SENDIKALARI ENFLASYON + PAZARLIGI YAPARKEN MEMUR SEN ENFLASYON + PAZARLIGI YAPMADIGINDAN YILLARDIR HEP AYNI MAAŞI ALIYOR GIBIYIZ-BU YIL DIGER SENDIKALAR BİRLESEREK/KOALISYON/ITTIFAK YAPARAK EMEKLİLER İÇIN ENFLASYN +% 20 + 500 TL TOPLU SOZLESME PAZARLIĞI YAPMALILAR SİYASETTE CUMHUR/MILLET ITTIFAKLARI OLUYOR DA MEMUR SENDIKALARI NEDEN ITTİFAK KURARAK TOPLU SOZLEŞMEYE KATILAMASIN MEMUR SENDIKALARININ ITTIFAK KURMASI ENGELLENMELİDIR

  • Erol g.31 Mart 2021 21:48

    KADROSUZLUK NEDEN ILE YILARCA ALMAM GEREKEN DERECEDEN MAAŞ ALAMAMISTIM EMEKLI OLMADAN 4 YIL ÖNCE SAYIN RAHMETLİ BÜLENT ECEVİT HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE ÇIKARILAN BIR TEBLİĞ/GENELGE ILE HER YIL BIR DERECE VERİLMEK SURETİYLE 3 YIL 8 AY SONRA ALMAM GEREKEN DERECEDEN BİRİNCİ DERECEDEN MAAŞ ALDIM 4/1,2,3,4,5,6,7,8,9, SONRA 3/1,2,3,4,5,6,7,8,9 SONRA 2/1,2,3,4,5,6,7,8,9 VS AYRICAİ ALMAKTA OLDUGUM MAAŞ ILE EMEKLI KESENEĞIM FARKLI IDİ BU DURUMA DUŞURDUKLERI MEMURUN MORALI NASIL OLUR ACABA ? MEMURLARIN HAKLARI/HUKUKLARI TAM ZAMANINDA VERİLMELİDIR AYLAR SONRA FAZLA MESAİ YILLAR SONRA DERECE ILERLEMESİ CALISANIN HAKKINI KORUMAMAKTIR

  • vatandaş31 Mart 2021 20:36

    eğitim birsen başkanı her kesten önce her yıl olduğu gibi memuru üç on paraya satacak ,çünkü gelecek seçimde milletvekili olacak ,siz boşuna umutlanmayın %yarım buçuk yallah ha birde direneceği konu var dini eğitime ağırlık verilsin ,uçum ,uçum uçacağız demedi demeyin ,oylarınızı ona göre belleyin

  • Dede Korkut31 Mart 2021 18:00

    Eğri oturalım doğru konuşalım.Her gelen iktidar kendi kadrosunu oluşturuyor.Misal ak parti gelmeden önce memur sayısı yaklaşık 2 milyondu şimdi 5 milyon.Emeklilerin sayısı ile yaklaşık 20 milyon kişi devletten maaş alıyor.Bu sistem böyle gitmez hiç bir devlet bu yükün altından kalkamaz.Yine bir örnek vereyim Almanya ile aktif kamu - memur çalışanı aşağı yukarı aynı ama bizim malsef merceds-bmv-siemens-v.s.v.s yok.Yine bu iktidar da gidecek yeni gelen de kendi kadrsounu oluşturacak.Oldumu sana 7 milyon sayısı.Dolar olmuş o zaman 20-25-50 .Bizim ülke düzelmez arkadaşlar.Onun için herkes işine gücüne baksın kimsenin a partisinin b partisinin yandaşı olmasın.Kendi kendimizin yandaşı oursak biz bu işi çözeriz.

  • şevki31 Mart 2021 15:45

    lise mezunu memurlar, 50 yaşındaki amcalar kariyer yükseltme sınavı ile uzman, müfettiş yapılacak. bürokrasinin tabutuna son çivi çakılıyor

  • abuzer31 Mart 2021 14:43

    adaletsizlik, liyakatsizlik torpil  almış başını gidiyor şimdi mi geldi  aklınıza 2023 erken olur bence vakit var 2053 e kadar bekleyin 

  • tersi31 Mart 2021 15:21

    Ne derlerse tersini yapıyorlar. Demek şu anda olandan daha kötü olacak.

  • Hehe31 Mart 2021 14:12

    Sanki oyle degilmiydi hersey tek catida demekki cati buyuyecek