BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem242 yıllık İngiliz perakende şirketi Debenhams tasfiye edilecek----

242 yıllık İngiliz perakende şirketi Debenhams tasfiye edilecek

242 yıllık İngiliz perakende şirketi Debenhams tasfiye edilecek
01 Aralık 2020 - 17:13 www.finansgundem.com

242 yıllık İngiliz perakende şirketi Debenhams'ın, şirketi alacak bir alıcının çıkmaması üzerine tasfiye edileceği açıklandı

İngiltere merkezli 242 yıllık perakende zinciri Debenhams, nisan ayının ardından ikinci kez konkordatoya düşerek tasfiyenin eşiğine geldi.

İngiliz basınında JD Sports'un kurtarma görüşmelerinden çekilmesiyle birlikte 124 Debenhams mağazasının kapanacağı ifade edilirken bu mağazalarda çalışan 12 bin çalışan da işinden olacak.

Bir dönem 60 ülkede faaliyet gösteren Debenhams, mayıs ayından bu tadfiyeyi önlemek için 6 bin 500 işçi çıkarmıştı. Nisan - ekim döneminde 323 milyon sterlinlik satış yapan Debenhams pandemi öncesinde de zarar ediyordu.

Nisan ayında açıklanan verilere göre, iki yıl önceye göre şirketin net borcu 248 milyon sterlinden yaklaşık 420 milyon sterline yükseldi.

HIZLI VE İNTERNET ODAKLI BİR DÖNEM
Bir dönem Türkiye'de de faaliyet gösteren Debenhams, 2017 yılında ülkemizde iki AVM'de bulunan mağazasını kapatarak faaliyetine son vermişti.

Debenhams'ın eski başkanı Ian Charles, çalışanlar için üzgün olduğunu ifade ederken sektörün artık çok daha hızlı ve internet odaklı döndüğüne dikkat çekti.

İngiltere'den dün Top Shop'ın çatı şirketi Arcadia ve önceki hafta da 1884 yılında kurulan Peacocks ve Jaeger tasfiye sürecine girmişti.

Kadir Şeker'in kurtarmak istediği kadının emniyetteki ifadesi ortaya çıktı

Bakan Koca aşılama tarihini açıkladı: 11 Aralık

UniCredit’in CEO’su görevini bırakıyor

Boris Johnson Brexit yanlılarına ihanet edecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)