BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2.4 milyar TL’lik yat mücadelesi!----

2.4 milyar TL’lik yat mücadelesi!

2.4 milyar TL’lik yat mücadelesi!
29 Mart 2019 - 13:30 www.finansgundem.com

Azeri asıllı Rus işadamı Farkhad Akhmedov, İngiltere mahkemeleri tarafından eski karısına verilmesi kararlaştırılan 436 milyon dolarlık (2.4 milyar TL) lüks yatını geri aldı.

İngiliz mahkemesi, 2017’deki boşanma davasında 1.4 milyar dolar serveti olduğu belirtilen Ahmedov’un, karısı Tatiana Ahmedova’ya 600 milyon dolar ödemesine karar vermişti. Ancak, Dubai’deki mahkeme, bu kararın Dubai’de uygulanamayacağına hükmetti.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre avukatı, Ahmedov’un karara çok sevindiğini ancak şaşırmadığını söyledi. Tatiana Akhmedova’nın avukatları ise Dubai mahkemeleri nezdindeki girişimlerinin devam edeceğini, İngiltere mahkemelerinden dün yeni bir tedbir kararı çıkarttıklarını açıkladı.

Ahmedov, karısıyla 2000 yılında boşandıklarını söylemişti. Ancak iki yıl önceki davada, yargıç bununla ilgili bir kanıt bulunmadığına ve boşanma belgelerinin sahte olduğuna hükmetti.

Mahkeme, Ahmedov’un petrol ve doğal gaz ticaretinden elde ettiği belirtilen servetinin paylaşılabilmesi için mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.

Rusya lideri Vladimir Putin’e yakın bir iş adamı olarak bilinen Ahmedov, Luna adlı yatını Rus milyarder Roman Abramovic’ten satın almıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)