BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem24 milyar dolarlık teklifi reddetti----

24 milyar dolarlık teklifi reddetti

24 milyar dolarlık teklifi reddetti
22 Mart 2017 - 16:20 www.finansgundem.com

Akzo Nobel, PPG Industries'ten gelen iyileştirilmiş 24.2 milyar dolarlık alım teklifini reddetti

Akzo Nobel NV, PPG Industries Inc.'nin 22.4 milyar euroya (24.2 milyar dolar) yükseltilmiş satın alma teklifini redeetti. Böylelikle, Avrupa2nın en büyük kaplama şirketi Akzo Nobel, ABD'li rakibinden gelen teklifi ikinci kez reddetti ve hissedarlarından birinden eleştiri aldı.

Amsterdarm merkezli şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, PPG'nin, Akzo hissedarlarına hisse başına 88.72 euro tutarında nakit ve hisse vermeyi önerdiğini duyurdu. Hollanda şirketine Şubat sonunda verilen ilk teklif hisse başına 83 euro seviyesindeydi. Akzo'nun 9 Mart'ta reddettiği ilk teklifle, şirket son teklifin çok düşük olduğunu ve hissedarların çıkarına olmadığını kaydetti ve istihdam kayıplarına yol açabileceğini belirtti. Akzo, yeni teklifin Akzo'nun PPG ile müzakereye girmesini garanti etmeyeceğini kaydetti.

Akzo Nobel CEO'su Ton Buechner, açıklamasında, "Teklif Akzo Nobel'in değerinin farkına varmada önemli ölçüde başarısız oldu," dedi ve yönetim ve danışma kurullarının oybirliği ile teklifi reddettiğini belirtti.

Teklifin yükseltilmesi ile birlikte, Buechner şimdi Pittsburgh merkezli PPG ile pazarlık görüşmelerine başlaması için artan bir baskı ile karşı karşıya kalmış durumda. Milyarder Paul Singer tarafından kurulan hedge fonu Elliott Management Corp., Akzo'nun ABD2li rakibi ile görüşmelere başlaması gerektiğini kaydetti. Hollanda şirketinin en büyük uzun vadeli yatırımcıların biri, bu hissedarın pozisyonu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Akzo'nun her yeni teklifi dikkatli bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)