BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfa24 bin kişi ‘cep’ kaydını internetten yaptı----

24 bin kişi ‘cep’ kaydını internetten yaptı

24 bin kişi ‘cep’ kaydını internetten yaptı
24 Haziran 2013 - 09:50 www.finansgundem.com

Bakan Yıldırım yurtdışından gelen telefonların kayıt işlemlerinin internet üzerinden yapılması hakkında bilgi verdi

Yıldırım, “Mayısta yurtdışından yolcu beraberinde 112 bin 691 cep telefonu getirildi.  Bunlardan 24 bin kadarının kayıt işlemi, internet ortamında e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirildi. Bu durum teknolojik gelişmelere açık olan Türk insanının interneti günlük işlerinde de yaygın şekilde kullanmaya başladıklarını  gösteriyor” diye konuştu.
Cep telefonlarının kayıt işlemlerinin, abone kayıt merkezlerine ve vergi dairelerine gidilmeden gerçekleştirilebilmesi için 2012 yılı Kasım ayında internet üzerinden kayıt uygulamasının başlatılmıştı.
‘Kolaylık sağladı’
“Uygulama, vatandaşa büyük kolaylık sağladı” diyen Yıldırım şunları kaydetti: “Uygulama sayesinde vatandaşlar yurtdışından beraberlerinde getirdikleri cep telefonlarını, vergi dairelerine ya da abone kayıt merkezlerine gitmeden kayıtlarını internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. İnternet üzerinden yapılan kayıtlarda evrak kaybolması, sahte veya yanlış evrakla işlem yapılması gibi sorunlar yaşanmadığı için vatandaşlar kayıtlarını güvenli bir şekilde yaptırıp, cep telefonu cihazlarını kullanmaya başlayabiliyor.”
Yurtdışından telefon getirenler 115 lira harç bedelini internetten vergi dairelerine ya da Maliye tarafından belirlenen bankalara yatırdıktan sonra e-Devlet üzerinden BTK’nın sunduğu hizmetler başlığı altında yer alan ‘IMEI Kayıt Başvurusu’ndan yapabiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)