BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi231 milyon dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı----

231 milyon dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı

231 milyon dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı
13 Ekim 2022 - 10:57 www.finansgundem.com

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği, ilk üç çeyrekte 231 milyon 881 bin dolarlık kuru meyve mamulleri ihracatı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamasında, yılın son çeyreğinde ihracatın artışla süreceğine inandıklarını belirtti.

İhracat rakamlarını değerlendiren Çıkmaz, şunları aktardı:

"Yılın 9 aylık sürecinde bölgemizden toplam 231 milyon 881 bin dolarlık kuru meyve ihracatı gerçekleştirildi. Bölgemizden gerçekleştirilen ürün bazlı ihracatta ilk sırayı 95 milyon 723 bin dolarla Antep fıstığı alırken ikinci sırayı 94 milyon 861 bin dolarla kuru kayısı aldı. Üçüncü sırada ise 14 milyon 925 bin dolarla diğer kuru meyveler yer aldı. Bu ürünlerimizi 11 milyon 124 bin dolarla kuru incir, 5 milyon 449 bin dolarla kayısı ve zerdali çekirdeği izlerken bu ürünleri kavrulmuş meyveler, leblebi çeşitleri, ceviz, çekirdeksiz kuru üzüm, badem değirmenlik ürünler, erik kurusu, çam fıstığı gibi ürünlerimiz takip etti."

102 ülkeye Anadolu'nun bereketli topraklarında üretilen kuru meyve çeşitlerinin ihraç edildiğini kaydetti. Kuru meyve ihracatında ülke grupları bazında ilk sırayı Avrupa Birliği ülkelerinin, ikinci sırada Amerika ve ardından Orta Doğu ülkelerinin yer aldığını ifade etti.

SIAL Paris 2022 Uluslararası Gıda Fuarı

Bölge ihracatçılarıyla Paris'te 15-19 Ekim'de gerçekleştirilecek olan "SIAL Paris 2022 Uluslararası Gıda Fuarı"na katılacaklarını aktaran Çıkmaz, "Yenilikçi ürünlerimizi uluslararası pazarlara çıkarırken diğer rakip ülkelerde sektörümüzle ilgili meydana gelen değişiklikleri de görme, yakından takip etme şansımız olacak. Bundan sonraki süreçte bu gelişmeleri de göz önüne alarak sektörel ihracatımızın artırılması için çalışmalarımız sürecektir." ifadelerini kullandı.

Kuru meyve ihracatı 1 milyar doları aştı

 

Güneydoğu'dan 21,6 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı

 

Türkiye'nin kuru meyve ihracatı 1,5 milyar doları aştı

 

Kuru meyve ihracatında lider kayısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)