BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem22 yıl sonra ilk resmi ziyaret----

22 yıl sonra ilk resmi ziyaret

22 yıl sonra ilk resmi ziyaret
26 Ocak 2014 - 16:44 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande iki günlük ziyaret için Türkiye'ye geliyor

22 yılın ardından Fransa'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyaret yapılıyor.

En son 2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Ankara'ya geldi ama, resmi  bir ziyaret değildi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, 1992'de Francois Mitterrand’ın ziyaretinden sonra, Çankaya Köşkü'nde ağırlanacak.

Eşli ziyaret için hazırlık yapılmıştı ancak Hollande’ın, kısa süre önce ayrıldığını açıkladığı First Lady Valerie Trierweiler, Ankara’ya gelmeyecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hollande ile görüşecek. Görüşmelerin ana gündem maddesi Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakereleri olacak.

Sarkozy döneminde Fransa 5 başlığı bloke etmişti. Hollande, geçen yıl o başlıklardan biri üzerindeki engeli kaldırdı, böylece Türkiye 3 buçuk yılın ardından müzakerelerde 22. başlık olan "bölgesel politikalar" faslını açabildi.

Ankara, Fransa'dan diğer başlıklardaki engellemeleri de kaldırmasını isteyecek.
Fransa Cumhurbaşkanı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve  gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ile görüşecek. Sanatçı Candan Erçetin'e de iki ülkenin kültürüne katkısından dolayı devlet nişanı verilecek.

Ziyarette Suriye gibi bölgesel konuların yanısıra,  iki ülke arasındaki  ekonomik ilişkiler, enerji ve askeri işbirliği  de masada olacak.
Hollande,  beraberinde bir işadamı grubuyla gelecek. İstanbul'da,  Türk ve Fransız işadamları,, ekonomik forumda işbirliği imkanlarını konuşacak.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kartaly32326 Ocak 2014 17:04

    kahvesi bol şekerli yada acılı olsun.....:))fazla kahve vermeyin ki sonradan gelecek olanlarada acı türk kahvesi verebilelim