BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem22 çocuk kurban edildi Başbakan özür diledi----

22 çocuk kurban edildi Başbakan özür diledi

22 çocuk kurban edildi Başbakan özür diledi
09 Aralık 2020 - 10:34 www.finansgundem.com

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, 1951'de bir sosyal deney kapsamında 22 Grönlandlı çocuğun Danimarka'ya getirilme projesi için özür diledi

Yaklaşık 70 yıl önce, Danimarka hükümeti, "daha iyi bir yaşam" için 22 çocuğu Grönland'tan Danimarka'ya getirtmişti. Ailelerinden alınan çocukların Danimarka'da yetişmişleri ve ülkenin eliti haline gelmeleri hedefleniyordu.
 
Ancak deney ilerledikçe çocuklar zorluklar yaşamaya başladı ve proje yarıda bırakıldı. 22 çocuğun arasında bazıları bir daha ailelerini göremedi, Grönland'ta yetimhanelere yerleştirildi.

Geçtiğimi şubat ayında, Danimarkalı yetkililer ve Grönland hükümeti "Grönland Çocukları Projesi" için soruşturma başlatmıştı.

'Bu çocukların hayatları feda edildi'
"Böylesi insan trajedilerinden derinden etkileniyorum" diyen Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, "Evlerinden, ailelerinden ve ait oldukları topraklarından koparılan bu çocuklar için özür diliyoruz" dedi.

"Olanları değiştiremeyiz" diye konuşan Frederiksen, "Ama sorumluluk alabilir ve ilgilenmemiz gereken ve bu konuda başarısız olduğumuz kişilerden özür dileyebiliriz" ifadelerini kullandı.
 
Söz konusu deneyin "mantıksız ve kalpsiz" olduğunu vurgulayan Frederiksen, "Zorla yerleri değiştirilen bu çocukların o zaman neler hissettiklerini, nasıl korktuklarını güçlükle hayal edebilirim, hayatları feda edildi" diye konuştu.

ABD, birkaç kez Grönland'ı satın alma teklifinde bulundu
Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde bulunan özerk Grönland Adası, Danimarka'ya bağlı. ABD Başkanı Donald Trump 2019'da Grönland'ı satın almak istemiş, Danimarka da bu teklifi geri çevirmişti.

Eski ABD'li Başkanı Harry S. Truman da, 1946 yılında adayı 100 milyon dolar karşılığında satın almak istemişti.
(Hüseyin Koyuncu /Euronews)

2019'da eğitim harcamaları yüzde 18,2 arttı

Dış ticaret birim değer endeksleri değişti

BİST 100 endeksinde yükseliş sürüyor

Kraliçe II. Elizabeth'in uzun yaşam sırları ortaya çıktı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)