BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2050 yılında 6,5 milyar insan şehirlerde yaşayacak----

2050 yılında 6,5 milyar insan şehirlerde yaşayacak

2050 yılında 6,5 milyar insan şehirlerde yaşayacak
16 Aralık 2019 - 12:18 www.finansgundem.com

6. Genç Diplomatlar Konferansı’nda dünya nüfusunun yüzde 50’sinin şehirlerde yaşadığını belirtilirken dünyanın problemleri de konferansın konuları arasında yer aldı

Bu yıl ‘yükselen şehir’ temasıyla gerçekleşen 6. Genç Diplomatlar Konferansı’nda dünyanın problemlerine çözümler arandı. Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, “2050 yılında dünya nüfusunun 3’te 2’sinin şehirlerde yaşayacağı ön görülüyor, bu da 6,5 milyar insana denk geliyor. Gençlerimizin sürdürülebilirlik konusunda çalışması her gün daha da önem kazanacak” dedi.

Konferans, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden olan “yükselen şehirler” temasıyla gerçekleştirdi. 2 gün süren konferansta, delegeler halinde konuşma yapan ve dünyanın farklı şehirlerini temsil eden öğrenciler, şehirde ulaşım, şehirde süreklilik ve şehirde kültür gibi sorunlara çözüm yolları aradı.

Dünya nüfusunun %50'si şehirlerde yaşıyor

Dünya nüfusunun yüzde 50’sinin şehirlerde yaşadığını belirten Aslan, "2050 verilerine baktığımızda ise bu oranın 3’te 2’ye çıkacağı ön görülüyor. Bu da bakıldığında 6,5 milyar insana denk geliyor. Bu kadar çok insanın şehirlerde yaşaması da barınma, eğitim, çevre ile ilgili birçok problemle karşılaşabileceğimizi gösteriyor" dedi.



ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)