BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na Kovid-19 gölgesi----

2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na Kovid-19 gölgesi

2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na Kovid-19 gölgesi
02 Şubat 2022 - 15:19 www.finansgundem.com

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına günler kala, organizasyon kapsamında görevli kişi ve sporcularda KOVID-19 vakaları görülmeye devam ediyor.

Son yapılan açıklamaya göre, oyunlarda görevli 11 personel Korona virüsü enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Olimpiyat oyunlarının sağlık işlerinden sorumlu yöneticisi Brian McCloskey, yaptığı açıklamada, şu ana kadar oyunlarda görevli kişi ve sporcular arasında toplam 232 vaka tespit edildiğini açıkladı. Bu kişilerden 32’si son 24 saatte tespit edildi. Verilen bilgilere göre son 24 saatte havalimanında gelen sporcu ve teknik heyetlere yapılan testlerde tespit edilen yeni vaka sayısı da 15 oldu.

Hastaneye kaldırılan görevlilerden durumu ciddi olan bir vakanın bulunmadığını söyleyen McCloskey, bugüne kadar tespit edilen 232 vakadan 163’ünün havalimanında yapılan testlerle ortaya çıktığını da belirtti.

Olimpiyat oyunları için Pekin’e giden sporcu ve teknik heyetlere düzenli olarak her gün PCR testi yapılıyor. Yetkililer, 4-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek oyunlar için Pekin’e teknik ve diplomatik heyetlerle birlikte 3 bin civarında sporcu geleceğini belirtiyorlar.

Şu ana kadar Almanya olimpiyat takımından iki kişide KOVID-19 tespit edilirken Avusturya’nın dünya kayakla atlama şampiyonu kadın sporcusu Marita Kramer’in de KOVID-19 nedeniyle oyunlara katılamayacağı açıklandı. 20 yaşındaki Kramer, geçen hafta PCR testinin pozitif çıkması sonucu Pekin’e gelişini ertelemişti. Ancak hastalığının henüz geçmemesi üzerine yetkililer Kramer’ın oyunlara katılamayacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kramer, üzüntüsünü dile getirirken geride kalan bir yıl boyunca sürekli olarak olimpiyat oyunlarına hazırlandığını belirtti.

Kurallar gereği oyunlara katılacak olan sporcuların uçuştan önce iki negatif PCR testi beyanında bulunması gerekiyor.

Pekin Kış Olimpiyatları'na gelen 106 kişide KOVID-19 tespit edildi

 

Şi Cinping: Çin Kış Olimpiyatlarını düzenlemeye hazır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)