BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2022 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu----

2022 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu

2022 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
07 Ekim 2022 - 12:11 www.finansgundem.com

2022 Nobel Barış Ödülü, Belarus'tan insan hakları savunucusu Ales Bialiatski ile Rusya ile Ukrayna'dan iki insan hakları örgütüne verildi.

2022 Nobel Barış Ödülü'nün sahipleri, Belarus'tan insan hakları savunucusu Ales Bialiatski, Rus insan hakları örgütü Memorial ve Ukraynalı insan hakları örgütü Center for Civil Liberties'e verildi.

Bu yılın diğer Nobel Barış Ödülü adayları arasında, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Belarus muhalefetinin lideri Svitlana Tihanovska, Uygur aktivist İlham Tokti, Rus muhalefet lideri Aleksey Navalniy ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi'de yer alıyordu.

ALES BİALİATSKİ KİMDİR?

Ales Bialiatski, Belaruslu bir sivil lider ve İnsan Hakları Merkezi “Viasna” ile yaptığı çalışmalarla tanınan bir insan hakları savunucusudur. 2020'de, yaygın olarak "Alternatif Nobel Ödülü" olarak bilinen Doğru Geçim Ödülü'nü kazandı.

14 Temmuz 2021'den beri vergi kaçakçılığı iddiasıyla hapiste bulunan Bialiatski, İnsan hakları savunucuları suçlamaların siyasi olduğunu düşündüğünü açıkladı.

Bialiatski, bugünün Karelya, Rusya'da bulunan Vyartsilya'da Belaruslu bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. 1965 yılında aile, Homieĺ Bölgesi, Svietlahorsk'a yerleşmek için Belarus’a döndü.

Bialiatski, 1984 yılında Homiel Devlet Üniversitesi'nden Rus ve Beyaz Rusya Filolojisi bölümünden mezun oldu. Öğrencilik günlerinde Bialiatski, Anatol Sys, Eduard Akulin, Siarzhuk Sys ve Anatol Kazlou dahil olmak üzere daha sonra ünlü yazarlar haline gelen birkaç kişiyle tanıştı.

Bialiatski mezun olduktan sonra Höğretmen olarak çalıştı.1985-1986'da Rusya'da Yekaterinburg (daha sonra Sverdlovsk) yakınlarında bir tanksavar topçu bataryasında zırhlı araç sürücüsü olarak orduda görev yaptı.

Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu

 

Nobel Kimya Ödülü'nü üç bilim insanı kazandı

 

Nobel Fizik Ödülü kazananları açıklandı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)