BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2021’in zirvedeki mesleği siber güvenlik uzmanlığı----

2021’in zirvedeki mesleği siber güvenlik uzmanlığı

2021’in zirvedeki mesleği siber güvenlik uzmanlığı
31 Mayıs 2021 - 17:48 www.finansgundem.com

Siber güvenlik alanında milyonlarca boş pozisyon bulunuyor, işe alınacak adaylara ise yüksek maaşlar teklif ediliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl yaşanan bir dizi dijital güvenlik ihlali, ABD’de siber güvenlik yatırımlarına duyulan ihtiyacın sinyallerini verdi. Cuma günü ise siber saldırı riski yeniden gündeme oturdu. Microsoft’tan yapılan açıklamada, 2020’de Solar Winds saldırısının ardındaki hackerların tüm dünyada 150’nin üzerinde hükümet, sivil toplum kuruluşu ve diğer kurumların sitelerine yönelik yeni bir saldırı başlattığı söylendi.

Son dönemde uzun süre gündemde yerini koruyan saldırı ise, Colonial Pipeline fidye yazılımı saldırısı oldu. Saldırı sonucunda şirket faaliyetlerine geçici olarak ara vermek zorunda kaldı ve ABD’de birkaç gün boyunca yakıt kıtlığı ve fiyat yükselişleri görüldü. Colonial CEO’su hackerlara 4,4 milyon dolar ödediğini itiraf etti. Saldırıdan önceki haftalarda ise şirket bir siber güvenlik müdürü için iş ilanı açmıştı.

AttackIQ’nun Siber Güvenlik ve Politika Direktörü Jonathan Reiber, “bildiğim kadarıyla ABD toplumu üzerinde önemli ölçüde ekonomik etki bırakan ilk siber güvenlik olayını yaşadık” dedi. Açıklamasının devamında, “bunun insanları harekete geçirmesi gerekiyor” ifadesini kullandı. Bu tür güvenlik ihlallerinden çıkarılması gereken ders ise, uzmanlara göre şirketlerin güçlü siber güvenlik yatırımlarına yönelmesi gerektiği.

CNN’in haberine göre, uzmanlar şirketlerin ekiplerine siber güvenlik uzmanlarını dahil etmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak siber güvenlik sektöründe uzun süredir devam eden bir iş gücü eksikliği var. GuidePoint Security Başkanı Bryan Orme, “bu bir yetenek savaşı. Arz sıkıntısı ve yükselen talep var” dedi.

Milyonlarca açık pozisyon

Uzmanlar son on yıldır siber güvenlik alannındaki iş gücü sıkıntısını takip ediyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, şimdi ise son dönemde yaşanan siber saldırıların ardından, giderek daha fazla şirketin siber güvenlik uzmanı arayışına girmesi sorunu artıracak. Teknoloji ilerledikçe ve kötü amaçlı kişiler de ilerleyen teknolojiyi kullanmaya başladıkça tehlike artıyor. ABD’de 879 bin siber güvenlik profesyoneli bulunuyor ve 359 bin çalışana daha ihtiyaç var.

Siber güvenlik eğitim ve sertifikasyon programları sağlayan (ISC)2’nin verilerine göre küresel olarak mevcut çalışanlar ve ihtiyaç olan iş gücü arasındaki uçurum daha da derin. Gruba göre, tüm dünyada siber güvenlik alanında 3,12 milyon açık pozisyon bulunuyor. Kurumun CEO’su Clar Rosso, bazı şirketlerin pandemi sürecinde işe alımları durdurması nedeniyle rakamların düşük görünme ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekti.

Alandaki işgücü ihtiyacı giriş seviyesindeki güvenlik analistlerinden, yönetim düzeyindeki çalışanlara uzanıyor. ABD İstihdam İstatistikleri Ofisi, önümüzdeki 10 yılda “enformasyon güvenlik analisti” mesleğinin en hızlı büyüyen onuncu meslek grubu olacağını öngörüyor. Bu alandaki istihdam büyüme oranı ise %31 olurken, diğer meslek gruplarındaki ortalama %4’lük büyümenin oldukça üzerinde olması bekleniyor.

Özel sektörde siber güvenlik uzmanlarına yönelik talep dikkat çekici bir şekilde arttığı takdirde, uzmanlar yetenekli çalışanların kamudaki görevlerinden ayrılarak daha yüksek maaş alabilecekleri kurumsal şirketlere yönelebileceğini söylüyor. Bu risk ise daha küçük ve yerel devlet kurumları için daha büyük önem taşıyor. Seattle’ın Baş Enformasyon Güvenlik Uzmanı Mike Hamilton, özel şirketlerin çalışan talebiyle birlikte devlet kurumlarının rekabet edemeyeceğini söyledi.

Karantinalar iş hayatımızı nasıl şekillendirdi?

 

Siber tehdit: Fidye-yazılım operasyonları

 

900 bin dolarlık Bitcoin vurgununda 1 tutuklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)