BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleri2021’in yıldız fintek start-up şirketleri----

2021’in yıldız fintek start-up şirketleri

2021’in yıldız fintek start-up şirketleri
19 Ağustos 2021 - 16:43 www.finansgundem.com

Londra’nın önde gelen girişim sermayesi şirketleri TCV, Beringea, Dawn Capital radarlarındaki fintek start-up şirketlerini açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek şirketleri 2021 yılına yükselişle başladı ve yılın ilk altı ayında girişim sermayedarlarından rekor seviyede 5,3 milyar dolarlık yatırım çekti. Londra’da bulunan fintek start-up’ları da yatırımlarla birlikte yükselişe geçti. Londra’nın fintek şirketleri Avrupa’da gerçekleşen tüm fintek yatırımlarının üçte birinden fazlasını çekti.

Londra aynı zamanda fintek yatırımlarında Avrupa’nın birinci sıradaki şehri oldu ve New York’u geride bırakarak San Francisco’nun ardından dünyanın en fazla fintek yatırımı çeken ikinci şehri olma ünvanını kazandı. Rekor miktarlarda yatırımın ardından TCV, Beringea, Dawn Capital gibi girişim sermayesi şirketleri 2021’in en dikkat çekici fintek şirketlerini Financial News’e açıkladı.


1. Mollie
Tüccarları tüm faaliyetlerinin odak noktasına koyan Mollie gelişmiş ödeme çözümleri, müşteri desteği ve şeffaf fiyatlama hizmeti sunuyor. Avrupa’da ödemelerin oldukça karmaşık olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, şirketin uzun vadeli büyüme potansiyeli dikkat çekiyor. Uzun süredir girişim sermayedarları tarafından izlenen şirketin, temassız, kullanıcı dostu uygulamaları bulunuyor. Bu durumun sonucunda da kullanıcılar tarafından tercih edilme ihtimali yükseliyor ve Avrupa’nın bir numaralı e-ticaret ödemeleri sağlayıcısı olma potansiyeli artıyor.

2. Soldo

Avrupa’nın ödeme ve harcama otomasyonu platformu Soldo, küresel bir başarı hikayesi olma yolunda ilerliyor. Şirket ayrı bütçelerin yarattığı karmaşayı tek bir platformla çözüyor ve küçük ve orta ölçekli işletmelere kurumsal kredi kartları, harcama raporları gibi konularda destek veriyor. Şirketin stratejisi ve pazarı dönüştürebilecek hedefleri dikkat çekiyor. Şirket, işletmelerin harcamalarını daha etkin bir şekilde yönetmesine imkan tanıyor. Soldo harcama yönetimi kategorisinde Avrupa rekoru kırarak yakın zamanda 180 milyon dolar yatırım çekti ve giderek daha fazla yeni yatırımcı şirkete yöneliyor.

3. Tillit
Tüm piyasalarda şirketler arası online ödeme fırsatları heyecan verici. Tillit şirketler arasındaki ödemelerde gerçek zamanlı kredi kararlarını temel alarak anında işlem hizmeti sunuyor. Aynı zamanda otomasyon sistemleriyle faturalama, esnek ödeme koşulları ve harcama yönetimi de sağlıyor. Aynı zamanda online ödemelerin yönetimini kolaylaştırıyor ve nakit akışlarını geliştiriyor. Bu esnada ise herhangi bir kredi riski ortaya çıkmıyor. Norveç’te kurulan şirket şimdi Londra’da önde gelen fintek şirketleri arasında yer alıyor. Şimdiden Avrupa’nın en büyük şirketleriyle çalışmaya başlayan Tillit’in yüksek bir potansiyele sahip olduğu düşünülüyor.

4. AccessPay

Kurumsal ödemeler fintek sektörünün en heyecan verici alanlarından biri değil. Ancak yine de para yönetimi ve transferi tüm işletmeler için zorlu bir alan oluşturmaya devam ediyor ve bu alanda sunulan dijital çözümler büyüme için devasa bir fırsat oluşturuyor. Manchester merkezli start-up şirketi 16 binin üzerinde küresel bankayla şirketleri buluşturan bulut temelli bir platforma sahip. Bu da şirketlerin ödemelerini otomasyon sistemleriyle yönetmesine imkan tanıyor. Şirket Anish Kapoor tarafından yönetiliyor. Kapoor’un kurduğu ilk şirket TeleCity Avrupa’nın en büyük veri merkezi operatörü oldu.

5. Copper
Londra merkezli dijital varlık altyapısı sağlayıcısı Cooper’ın hizmetlerine talep oldukça yüksek oldu. 
finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 2020’nin üçüncü çeyreğinden bu yana şirketin güvencesi altındaki varlık miktarından 40 kat artış gerçekleşti. Şirketin ise 200’ün üzerinde kurumsal müşterisi var. Brevan Howard’ın Kurucusu Alan Howard yakın zamanda Copper’a yatırımda bulundu ve geleneksel finans dünyasının, dijital varlık piyasasıyla hızı bir şekilde birleştiğini yeniden hatırlattı. Copper ve kurucusu Dmitry Tokarev kurumların dijital varlıkları güvende tutması ve alım satım yapması için ihtiyaç duyduğu altyapıyı inşa ediyor. Platform teknoloji ve borsa çözümlerini bir araya getiriyor.

Mastercard’a 10 milyar sterlinlik tarihi tazminat davası

 

Şirketlerin iklim mücadelesi düzenleyicilerin radarında

 

Göstergeler Bitcoin için yeşile döndü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)