BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis2021’in fintek başkenti----

2021’in fintek başkenti

2021’in fintek başkenti
01 Aralık 2021 - 18:12 www.finansgundem.com

Singapur’da 2021 yılı sonunda fintek yatırımlarının 3 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Önde gelen Avrupa ülkelerinden çok daha küçük ölçekte olmasına rağmen, Singapur çektiği fintek yatırımlarıyla rekabet avantajı kazanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek yatırımları korona virüs pandemisi döneminde kısa ancak dikkat çeken bir aradan sonra yeniden yükselişte. Bunun sonucunda tüm dünyada fintek girişimlerine büyük bir sermaye akışı görülüyor. Hem tüm yatırımlar hem de fintek alanında yapılan yatırımlar hızla artıyor. Fintek yatırımlarının büyük bir bölümü ABD ve İngiltere gibi ülkelere odaklansa da, özellikle de Asya’da küçük ülkeler adından bahsettirmeye başladı. Asya tüm dünyada fintek uygulamalarının en yüksek hızda yaygınlaştığı bölge olduğu için bu durum şaşırtıcı değil. Tech Crunch’ın haberine göre Singapur da fintek aktivitelerinin odaklandığı bir merkez olarak güçlü bir varlık gösteriyor ve ülkeye yapılan fintek yatırımları dikkat çekiyor.

Singapur’da fintek yatırımları artıyor

KPMG’ye göre 2021’in ilk yarısında tüm dünyada fintek yatırımlar 2,456 anlaşmanın sonucunda 98 milyar dolara ulaştı. 2020 yılında korona virüs pandemisinin ortaya çıkmasıyla yavaşlayan yatırımlar, güçlü bir yükseliş gerçekleştirdi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde 42 milyar dolarla en yüksek fintek yatırımı alan ülke ABD oldu. Ancak fintek yatırımları Asya ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde de yüksek seyretti. 2021’in ilk yarısında Asya’da fintek yatırımları, dikkat çeken büyük bir anlaşma olmamasına rağmen, 7,5 milyar dolara ulaştı.

CBI Insights Asya’da fintek yatırımlarının üçüncü çeyrekte 6 milyar dolara yaklaşacağını ve ABD’nin hemen ardından ikinci sıraya yerleşeceğini tahmin ediyor. 5 milyonun altındaki nüfusuna ve küçük ölçeğine rağmen, Singapur da çok daha büyük ülkelerin aldığı yatırım seviyelerine hızla ulaşmaya başladı. KPMG verileri yılın ilk yarısında yalnızca 614 milyon dolarlık yatırım olduğunu gösterse de, Singapur Para Otoritesi Fintek Direktörü Sopnendu Mohanty ikinci yarıda güçlü bir yükseliş bekliyor.

Bu yükselişin sonucunda ülkenin fintek şirketlerine yapılan yatırımlar toplamda 3 milyar dolara ulaşacak. 2021’in ilk yarısında rekor seviyelerdeki anlaşmalar göz önünde bulundurulduğunda Mohanty’nin iyimserliği oldukça güçlü temellere dayanıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Singapur’un aldığı yatırımlar Kanada ve önde gelen Avrupa şirketleriyle karşılaştırıldığında, Kanada’nın ilk yarıda aldığı toplam yatırımın 4,8 milyar dolar olduğu görülüyor.

Fransa ve Almanya cephesinde ise her iki ülke de 2 ila 2,5 milyar dolar bandında kaldı. Ancak bu ülkeler Singapur’dan 10 kat daha büyük ve gayrisafi yurtiçi hasılaları da aynı oranda yüksek. Singapur’un aldığı yatırımlar Asya Pasifik bölgesindeki ülkeler arasında da dikkat çekiyor. Çin ve Hindistan gibi en yüksek nüfusa sahip ülkeler sırasıyla 1,3 milyar dolar ve 2 milyar dolar fintek yatırımı aldı.

Avusturalya’da ise yatırımlar 1 milyar doların altında kaldı. Singapur, bu hızla fintek yatırımı almaya devam ettiği takdirde, fintek başkenti haline gelebilir.

Şirketlerin ESG trendine hazır olmasını sağlayacak 6 adım

 

İsveç'te eline mikroçip taktıranların sayısı arttı

 

Ethereum tarihi zirveyi zorluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)