BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi2021'de ekonomi belirsizlikle boğuşacak----

2021'de ekonomi belirsizlikle boğuşacak

2021'de ekonomi belirsizlikle boğuşacak
26 Ocak 2021 - 13:40 www.finansgundem.com

Lagarde, genel olarak ekonomik ortamın korona virüs kaynaklı krizden toparlanmasının geciktiğini ancak, ekonominin toparlanma yolundaki köprü üzerinde ilerlemeye devam ettiğini vurguladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, genel olarak ekonomik ortamın korona virüs kaynaklı krizden toparlanmasının geciktiğini ancak, ekonominin toparlanma yolundaki köprü üzerinde ilerlemeye devam ettiğini vurguladı.

Davos Dünya Ekonomik Forumu’nun açılışında konuşan Lagarde, “Umudumuz, 2021’in hala toparlanma yılı olmasıdır ancak, bu iki aşamada gerçekleşecek ve birinci aşama açıkça oldukça yüksek düzeyde bir belirsizlikle boğuşuyor” dedi.

FİNANSMAN KOŞULLARI 'UZUN BİR SÜRE' KORUNACAK

Lagarde ECB’nin, ekonomik toparlanma sürecinin bir parçası olarak uygun maliyetli finansmana kapsamlı erişim sağlamak ve pandemik sonuçların üstesinden gelmeye yardımcı olmak için finansman koşullarını “uzun bir süre” koruyacağına da dikkat çekti.

ECB Başekonomisti Philip Lane de Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ECB’nin rutin olarak, ekonominin tüm sektörleri için finansman koşullarının durumunu ölçmek için,  çok sayıda önlemleri yakından izlediklerini söyledi.

Lane, koşulların uygun olması durumunda, 1.85 trilyon euro düzeyindeki Pandemi Acil Durum Satın Alma Programı’nın (Pandemic Emergency Purchase Program – PEPP) tam olarak uygulanmayabileceğinin altını çizdi.

Dünya Bankası'ndan OSB'lere 300 milyon dolar

Biden'ı bekleyen baskılar

BoE Başkanı Bailey: Kripto para ödeme aracı olamaz!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)