BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis2021’de bankalardan ne beklemeliyiz?----

2021’de bankalardan ne beklemeliyiz?

2021’de bankalardan ne beklemeliyiz?
25 Aralık 2020 - 16:43 www.finansgundem.com

Bankacılıkta korona virüs öncesinde başlamış olan dijital dönüşüm, pandemiyle birlikte hız kazandı. Dijital bankacılık 2021’in yeni normali olacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020 yılının bankalar için beklenmedik değişimler ve zorluklar getirdiği tartışılamaz. Birçok insan pandemi koşulları nedeniyle dijitalleşen bankacılık hizmetlerini kullanmaya başladı. Bankacılık sektöründe dijitalleşme korona virüs öncesinde başlamış olsa da, pandemiyle birlikte süreç hızlandı. 2021’de bankaların müşterileriyle olan ilişkilerini bu değişim belirleyecek.

Hızlanan dijitalleşme trendi

Dijital bankacılık özellikle de gençler arasında giderek yaygınlaşıyor olsa da, şimdi her yaştan tüketici dijital bankacılık hizmetlerini kullanıyor.

Wells Fargo Analisti Mike Mayo, “bu gördüğümüz tarihin en büyük dijital bankacılık hareketi” dedi. Açıklamasının devamında, “son aylarda gerçekleşen gelişmeler, pandemi olmasaydı 10 yılda ortaya çıkabilirdi” ifadesini kullandı. Tüketiciler de bankalarının dijital hizmetlerine adapte olmak zorunda kaldı. Banka şubelerinde pandemi nedeniyle ihtiyaç duyulan değişimler de temassız ödemelerin yükselişine katkıda bulundu.

Arttırılmış siber güvenlik araçlarına büyük yatırım

Dijital bankacılığın yaygınlaşmasındaki hızlanma, 2020 yılında hackerlar için büyük bir hedef oluşturdu. Bu nedenle bankalar ve finans kurumları, tüketicilerin verilerini ve hesaplarını korumak için dijital güvenliğe dev yatırımlar yapıyor. Deloitte’in 2020 yılı için gerçekleştirdiği küresel finansal hizmetler anketine göre, banka yöneticileri, kurumlarının siber güvenlik harcamalarını arttırmasını bekliyor. Bu yatırımlar arasında bulut bilişim sistemleri, veri depolama ve veri güvenliği üç önemli alanı oluşturuyor.

Forbes Advisor’ın haberine göre, 2020’de veri ihlalleri bir önceki yıla göre düşüş göstermiş olsa da, 2019 yılında 1,506 vaka görüldü. Bu vakaların %61’i bankalar ve finans kurumlarıyla ilişkili olduğu için, finansal kurumlarda siber güvenlik altyapısının olabildiğince güçlendirilmesi gerekiyor. 2020 yılında, Bank of America, Fifth Third Bank ve U.S. Bank tüketicilerin verilerinin ele geçirilmesiyle sonuçlanan vakalarla karşılaştı.

Dijital bankacılığın kalıcı olduğu anlaşıldığı için siber güvenlik, müşteri edinme konusunda kilit rol oynuyor.

Dijital araçlarla uzun vadeli müşteri ilişkileri oluşturma

Birçok kişi için, karantina önlemleri, finansal güvencesizlik gibi endişeler nedeniyle zorlu bir yıl yaşanmış olsa da, bu durum insanların finansal koşullarını incelemeleri için bir fırsat oluşturdu. Bu nedenle pandemi sonrasında, yeni bir banka arayışı içinde olacak insanların artması bekleniyor.

Foresight Research’ün Ekim ayında yayınladığı ankete, 44 pazarda neredeyse 11,000 Banka ve Finans kurumu üyesi katıldı. Anketin sonucuna göre, JPMorgan Chase ve Bank of America gibi birçok yerde şubesi bulunan büyük bankalar, önümüzdeki iki yılda ciddi bir müşteri kaybı yaşayacak.

Pandemi öncesindeki iki yılda, finansal kurumlarını terk etmeyi düşünen müşterilerin oranı %12’ydi. Ancak pandemiyle birlikte bu rakam %27’ye yükseldi.

Şubelerde insanlar arasında kurulan bağın önemli olduğu bankacılık sektöründe, finans kurumları şimdi müşterilerini dijital bankacılık çağında, elde tutmaya çalışacak. Bu ortamda bunu başarmanın yollarından bir tanesi müşteri deneyiminin bir parçası olarak mükemmel araçlar, kaynaklar ve hizmetler sunabilmek.

Dijital bankacılık ve geleneksel bankacılık arasında denge

Dijital kaynaklar ve araçlar şimdi birçok finans kurumunun odak noktasında ve gelecekte de bu konumunu koruyacak. Ancak kişisel iletişimin, geleneksel olarak yüz yüze iletişime dayalı bu sektörde yeri nasıl olacak? Bir finansal kuruma sadakat şeklinde inşa edilen bankacılık ilişkisi, şubede yüz yüze ya da bir chat botuyla online gerçekleştirilebilir. Yine de bu durum, müşteriler için en yüksek faiz oranını yakalamaktan ibaret değil.

Bu ilişki, varlıklarınızın güvende olduğuna ve ihtiyaçlarınızın karşılandığına yönelik duyulan inançtan kaynaklanıyor. Müşteri deneyiminde insan dokunuşunun yer almaması, müşterilerin kurumlarından uzaklaşmasına neden olarak, daha fazla müşteri kaybına yol açabilir. JPMorgan Chase’in Dijitalleşme Birimi Başkanı Allison Beer, “şimdiden Chase ile yalnızca dijital bankacılık ilişkisi yürüten bir müşteri segmentimiz var. Bununla beraber şubeler müşterilerimiz için önemini koruyor ve birçok kişi bankacılarıyla görüşmek için ziyarette bulunuyor” dedi.

 

Erdoğan: Teknolojik her türlü çabayı destekleyeceğiz

 

ING’de adres tanımlama ile IBAN olmadan kolay para transferi

 

Sektörel güven endeksleri düştü

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEKERİYE ZİRVETAKI26 Aralık 2020 20:26

    Hersene aynı tantana bankalar öldü bitti battı denir fakat üçüncü bilanço açıklanınca  hepside kar rekorlrı kırarlar.

  • Cıx26 Aralık 2020 12:18

    Son çeyrek bilançoları gelsinde görelim bakalım batıkları ona göre biz biliriz ne bekleyeceğimizi size grk yoq

  • RAMO CANCAN26 Aralık 2020 14:14

    Haydi be ordan her sene korkuyu verirler bir şey olmaz yine en çok kar eden yine onlar olurlar.Senin kafan bu kadar mı çalışıyor.bankalar batıkları her zaman olduğu gibi kardan düşerler .