BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor'2020'yi etkilemez'----

'2020'yi etkilemez'

'2020'yi etkilemez'
13 Haziran 2013 - 10:37 www.finansgundem.com

İstanbul 2020 komitesi yetkilileri açıkladı, protestolar adaylık üzerinde etkili olmayacak

Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları için adaylık çalışmalarını yürüten İstanbul 2020 Komitesi yetkilileri, son iki haftada yaşanan protesto eylemlerinin adaylık üzerinde etkili olmayacağını söylediler. Ayrıca uluslararası düzeyde futbol sporunun en yetkili kurumu olan FIFA da, 21 Haziran'da Türkiye'de başlayacak olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası turnuvasının  planlandığı gibi oynanacağını açıkladı. Adaylık komitesi yetkilileri dün yaptıkları yazılı açıklamada, "İstanbul 2020 Komitesi'nin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerinden ve Olimpiyat ailesinden edindiği izlenim olumlu olmaya devam etmektedir" denildi. 
"Konuştuğumuz kişiler olayların hızla ve barışçı biçimde yatışmasını desteklemekle birlikte, büyük çoğunluğu 2020'ye daha yedi yıl olduğunun bilincindeler." 
İstanbul yaz Olimpiyat Oyunları için daha önce beş kez adaylığını koymuştu. Bu kez Japonya'nın başkenti Tokyo ve İspanya'nın başkenti Madrid ile yarışıyor. İstanbul 2020 açıklamasında "Bu durum, çevreci gruplar ve  sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız danışmalar sonunda  biçimlendirmiş olduğumuz Olimpiyat kavramını gerçekleştirmemize hiçbir etki yapmayacaktır" denildi. "Bu adaylık Türk halkının adaylığıdır ve hepimiz  Olimpiyatların ilk kez (Türkiye'ye) gelmesi isteğinde birleşiyoruz. İstanbul 2020'nin ve Türklerin 20 yıllık hayali, bu olaylardan etkilenmeyecek."
Aday ülkelerin ulusal Olimpiyat komiteleri bu hafta İsviçre'nin Lozan kentinde toplanacaklar. Toplantıda Türk yetkililerin, İstanbul'un adaylığı için "güvence" vermeleri  bekleniyor. Aday kentler 3 Temmuz'da yine Lozan'da ilk kez IOC üyelerine sunumlarını yapacaklar. Kesin karar Eylül ayında açıklanacak. Bu arada FIFA Başkanı Sepp Blatter dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki olayların başlamasından itibaren siyasi yetkilerle temas sağladık ve (Gençler Şampiyonası'nda)hiçbir olay olmayacağı konusunda güvence verildi" dedi.
"Ayrıca futbolun durumun yatışmasına yardımcı olacağını düşünüyoruz. Çünkü bu şampiyona yedi ayrı kentte yapılacak ve futbolun insanları birleştirebileceğini göstermesi bakımından iyi bir fırsat."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)