BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji2020’ler bankaların ve teknolojinin altın çağı olacak----

2020’ler bankaların ve teknolojinin altın çağı olacak

2020’ler bankaların ve teknolojinin altın çağı olacak
09 Ocak 2020 - 14:47 www.finansgundem.com

Amerikalı banka Wells Fargo’nun analisti Mike Mayo, IT kökenli çalışanların banka üst yönetim kadrolarında yükselişe geçtiğini ve bankaların giderek mali krizden uzaklaştığını belirtti

Amerikalı banka Wells Fargo’nun analisti Mike Mayo, Yahoo Finance’ın On the Move programına verdiği demeçte, IT kökenli çalışanların banka üst yönetim kadrolarında yükselişe geçtiğini ve bankaların giderek mali krizden uzaklaştığını belirterek 2020’li yılların bankalar ve teknoloji dünyası için altın çağlar olacağını dile getirdi.

Kıdemli analist, bankaların geride kalan onca buhranlı ve krizli yılın ardından bugün, büyük teknoloji bütçelerinden faydalanmaya hazır olduğunu belirtiyor. Mayo konu hakkında “Geldiğimiz noktada teknoloji, bankalar için her zamankinden daha iyi durumda ve bankalar onu etkin bir şekilde kullanıyor. Bu, bankaların verimliliklerini artırmalarını ve daha iyi getiriler elde etmelerini sağlayacak önemli bir trend. Artık çoğu büyük bankanın üst yönetim kadrosunda baş teknoloji yöneticisi bulunuyor. Bu pozisyon, hacimli teknoloji projelerini hayata geçirebilmek için hatırı sayılır bir güce ihtiyaç duyuyor.” ifadelerini kullanıyor.

Mayo, Banka hisselerinin 2019’da en yüksek değerine çıkmasıyla birlikte finans endüstrisinin yıllık 150 milyar dolarlık teknoloji harcamasından daha iyi getiri elde etme çabalarının hissedarlara benzersiz kazançlar getireceğini belirtiyor ve ekliyor: “Önümüzdeki 10 yıl için bir kazan-kazan-kazan görüyoruz. Hizmette rekabet artacağı için müşteriler; bankaların riski azalacağı için düzenleyiciler ve toplum; kazançları artacağı için hissedarlar bu işten kârlı çıkacaklar.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)