BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2020 yılında ölen milyarderler----

2020 yılında ölen milyarderler

2020 yılında ölen milyarderler
27 Aralık 2020 - 11:46 www.finansgundem.com

Felaketlerle dolu bir yıl olan 2020'de çok sayıda insan hayatını kaybetti. Korona virüs sadece yoksulların değil zenginlerin de canını aldı

Ekonomi çevrelerinin takip ettiği Forbes dergisi, 2020 yılında vefat eden milyarderlerin listesini yayınladı. Dergi, 16 milyarderin hayatını kaybettiğini  açıklarken, ölüm sebeplerinin başında korona virüs salgını olduğuna dikkat çekti. 

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, 2020 yılı vefat eden milyarderler listesini yayınladı. Listede, 2020 yılının Ağustos ayında hayatını kaybeden 2.6 milyar dolar değerindeki servetiyle medya patronu Sumner Redstone ilk sırada bulunuyor. 97 yaşında hayatını kaybeden Redstone’un sahip olduğu medya şirketleri arasında CBC televizyonu ve MTV müzik kanalı yer alıyor. Listenin ikinci sırasında ise, Güney Koreli iş adamı Lee Kun-hee yer alıyor. 17.3 milyar dolar değerindeki servetiyle 78 yaşında Ekim ayında hayatını kaybeden Kun-hee, 1987 yılından itibaren ailesinin sahibi olduğu Samsung’u yönetiyordu.  Aralık ayında 82 yaşında hayatını kaybeden Suriyeli milyarder, Joseph Safra’nın 23.2 milyar dolarlık serveti bulunuyordu. Bankacılık sektöründe faaliyet gösteren Safra, Brezilya’da en büyük 8’inci ve İsviçre’de J. Safra Sarasin bankasının sahibiydi. Tarım devi Cargill’i dünya çapında büyüten Whitney MacMillan, Mart ayında 90 yaşında hayatını kaybetti ve serveti 5.1 milyar dolar olarak açıklandı.

ÇOĞU MİLYARDERİN ÖLÜM SEBEBİ KORONAVİRÜS 

Öte yandan Forbes, milyarderin çoğunun ölüm nedeninin dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı olduğuna dikkat çekti. 

 

ABD’nin en zenginleri vergiden kaçıyor

 

Kovid-19, en zenginlerin servetine 450 milyar dolar daha kattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)