BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2018 kur krizi TL'yi güçlendirdi----

2018 kur krizi TL'yi güçlendirdi

2018 kur krizi TL'yi güçlendirdi
13 Mayıs 2020 - 15:23 www.finansgundem.com

Cribstone Strategic Macro'nun kurucusu Mike Harris, Türk Lirası'nın 2018'deki kur krizinden sonra direnç kazanmış olabileceğini söyledi

Cribstone Strategic Macro'nun kurucusu Mike Harris kaleme aldığı bir e-postada, Türkiye ekonomisi ve Türk Lirası'nın 2018'deki zorlu dengelenmenin ardından daha dayanıklı olduğunu söyledi.

Harris, kurda yaşanan sert hareketin ardından ithalatın düşmesiyle cari dengenin fazla vermesinin, 2006'daki benzer hareketlerin ardından yaşanan, ekonomiyi küresel 2008 finans krizine karşı daha az kırılgan bir hale getiren döneme benzediğini söyledi.

4 Mayıs notunda piyasanın otoritelerin 7 eşiğini savunmadaki başarısızlığını hazmettiği anda "lirada uzun pozisyon alacağını" söyleyen Harris, TL'deki kırılganlığın ekonomik temellere kıyasla güven eksikliğiyle daha fazla ilgili olduğunu belirtti.

Harris, kısa pozisyon almanın büyük ölçüde fonlamadaki ani bir düşüşe bağlı olduğu bir ülkedense net dengesizlikleri olan petrol ihracatçısı ülkelerin peşine düşmenin küresel makro fonlar için daha iyi olduğunu ifade etti.

Lira, dolar karşısında 7.2690'ı görmesinin ardından toparlanarak 7'nin altında 6,97 seviyesini gördü.

Küresel ticaret Kovid-19'un etkisiyle ilk çeyrekte yüzde 3 azaldı

Bakan Albayrak'tan Ekonomik İstikrar Kalkanı açıklaması

Türkler kısa vadeli yatırımcı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)