BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2014'te "trend altında" büyüme öngördü----

2014'te "trend altında" büyüme öngördü

2014'te trend altında büyüme öngördü
08 Kasım 2013 - 07:08 www.finansgundem.com

Avustralya dolarındaki güçlenmenin etkisiyle Avustralya Merkez Bankası 2013'te trendin altında büyüme öngördü

Avustralya Merkez Bankası, kaynak yatırımlarının düşmesi ve Avustralya dolarındaki güçlenmenin, ekonomi üzerinde baskı oluşturmasıyla, 2014'te trendin altında büyüme ve artan işsizlik öngörerek, faiz indirimine açık kapı bıraktı.

RBA'ın çeyrek dönemlik para politika raporunda, tahminlerin, maden yatırımlarındaki hissedilier düşüş, planlanmış mali kısıtlama ve Avustralya dolarının hâlen yukarıda seyretmesini yansıttığını söyledi. RBA, son 3 toplantısında para politikası kurulunun nakit faizi aynı seviyede bıraktığını, ancak gerekmesi hâlinde ekonomik aktivitenin desteklenmesi için kullanılmak üzere faiz indirim ihtimalini tamamen masadan kaldırmadığını hatırlattı.

Avustralya Mekrez Bankası Aralık 2014'te sonlanacak yılda gayrisafi yurtiçi hasıla büyümesi tahminlerini yüzde 2.5-3.5 aralığından, yüzde 2 ila 3 aralığına indirdi. RBA, enflasyon görünümünün, yüzde 2 ila 3 hedefiyle uyumlu olmayı sürdürdüğünü belirtti.

RBA'ın daha fazla parasal genişleme için açık kapı bıraktığını söyleyen Sidney'deki Moody's Analytics'in ekonomistlerinden Katrina Ell, "Yüksek kur ve trend altında büyüme, bu seçeneğin masada kalmasını gerektiriyor. Neyse ki, enflasyon, daha fazla Faiz indirimi olasılığına izin verecek hedef aralığında" dedi.

RBA, G10 paralarından birinin en güçlü performansı ve zayıf istihdam piyasası ile yatırımları desteklemeye başlayan konut fiyatlarındaki toparlanmayı dengelemeye çalışıyor. Kontrol altında olan enflasyon, RBA Başkanı Glenn Stevens ve ekibine, faiz oranlarını son 2 yılda yüzde 2.25 indirme imkanı tanıdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)