BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'2014 büyüme yılı olacak'----

'2014 büyüme yılı olacak'

'2014 büyüme yılı olacak'
23 Aralık 2013 - 13:23 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Eski Başkanı Jean-Claude Trichet, 2014 yılının küresel büyüme yılı olacağını söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Eski Başkanı Jean-Claude Trichet, CNBC’ye özel açıklamalar yaptı. Trichet, Euro Bölgesi’nde bu yıl alınan kemer sıkma önlemleri, devam eden yapısal reformlar ve merkez bankası politikaları sayesinde, 2014’te küresel büyümenin yaşanacağına işaret etti. Trichet, “Şu anda küresel olarak büyüyoruz ve bazı gelişmiş ekonomilerde bir takım sürpriz iyi gelişmeler de yaşanıyor” dedi.

2014 BÜYÜME YILI OLACAK

AMB Eski Başkanı, “Bazı gelişen ekonomilerde durgunluk görülebilir ancak her ekonomiye kendi temel göstergelerine göre bakmalıyız ve bütün unsurları dikkate aldığımızda, 2014’ün büyüme yılı olacağına inanıyorum” diye devam etti. “Avrupa’nın düzlüğe çıkmak için çok fazla çalıştığını düşünüyorum” diyen Trichet, “Yunanistan, İrlanda, Portekiz, İspanya ve İtalya piyasalardan baskı görüyordu. Ancak aldıkları önlemlerle ekonomilerini iyileştirdiler ve bu ülkelerin bütçe açıkları 2008-2009 yıllarına kıyasla çok daha iyi durumda” şeklinde konuştu. Trichet, “Şu anda büyüme açısından oldukça olumlu rakamların geldiği bir dönemdeyiz. Bütün uluslararası kurumlar da benzer iyimser öngörülerde bulunuyor. Avrupa için büyüme tahminleri ortalama yüzde 1 seviyesinde” diye konuştu.

YEDİ YIL GÖREVDE KALDI

Trichet, 2003-2011 yılları arasında Avrupa Merkez Bankası başkanlığı yapmıştı. 2011 yılında yerine Mario Draghi getirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)