BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi2013'te büyüme % 3'ün üzerinde olur----

2013'te büyüme % 3'ün üzerinde olur

2013'te büyüme % 3'ün üzerinde olur
29 Mayıs 2013 - 12:08 www.finansgundem.com

OECD Türkiye ekonomisiyle ilgili beklenti raporunu açıkladı...

Türkiye ekonomisi ivme kazanıyor
OECD, Türkiye ekonomisinin yeniden ivme kazanmakta olduğunu ve ekonominin 2013'de yüzde 3'ün üzerinde büyümesinin öngörüldüğünü bildirdi.
OECD bugün yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporunda, global toparlanma güçlendiği takdirde Tükrkiye ekonomisinde büyümenin2014'te yüzde 4.5'e yükselmesini beklediğini de ifade etti. Bununla birlikte cari işlemler açığı ve enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesinin beklentiler arasında olduğunu da vurguladı
Türkiye'de 2013, 2014 için sıkı bir mali duruş belirlendiğini hatırlatan OECD, ancak otoritelerin, tam olarak faaliyet göstermek için otomatik stabilizatörlere imkan tanımaları gerektiğini belirtti. Ekonomide şartların öngörülenden çok daha kötüye dönmesi durumuna karşı bazı geçici teşvikler düşünmek için alan bırakılması gerektiğini savunan OECD,"zamanında ve uluslararası karşılaştırılabilir genel hükümet hesaplarının mali değerlendirilmesine yardım edeceğini ifade etti.
OECD,"Para politikasının, toparlanmayı baltalamadan, kurları yükseltmeden ve rekabet gücüne zarar vermeden enflasyonu azaltması gerektiğini vurgularken, yapısal reformların verimlilik artışının hızlanması ve güçlü ve sürdürülebilir büyüme için önemli olmaya devam ettiğini belirtti.
OECD raporunda, bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3.1, gelecek yılyüzde 4.6 büyüyeceğini öngörürken, enflasyonun ise bu yıl yüzde 6.7 olmasını bekliyor. Enflasyon gelecek yıl yüzde 5.2'ye gerileyeceğini tahmin eden OECD, geçen yıl yüzde 6.0 cari işlemler açığının GSYH'ya oranını ise bu yıl yüzde 6.2 ve gelecek yıl yüzde 6.8'e yükseleceğini öngörüyor. OECD, işsizlik oranının ise bu yıl yüzde 9.4 ve gelecek yıl yüzde 9.3 olmasını bekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)