BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2012 yılının en kötü CEO'ları----

2012 yılının en kötü CEO'ları

2012 yılının en kötü CEO'ları
04 Şubat 2013 - 18:49 www.finansgundem.com

Dartmouth College'da profesör olan Sydney Finkelstein, son 3 yıldır yayımladığı "En kötü CEO'lar" listesini 2012 yılı için de yayımladı

Bloomberg Businessweek dergisinde yayımlanan habere göre geçtiğimiz yılın listesinde Netflix, Hewlett Packard, ve Research in Motion gibi şirketlerin CEO'larına yer veren Finkelstein, bu yıl da Best Buy ve Zynga gibi şirketlerin CEO'larına listesinde yer verdi.
En kötü CEO olarak Nisan ayında kendisinden daha genç bir çalışanla beraberlik yaşadığı için istifa etmek zorunda kalan Best Buy eski CEO'su Brian Dunn yer alıyor. Dunn'ın listenin en tepesinde yer almasına sebep olarak ise şirketin düşen hisse fiyatları, hızla düşen mağaza satışları, Best Buy'ı "çok arkadan takip eden" firmaların giderek daha fazla pazar payı kazanmaları ve hisse geri alımının şirkete 6.4 milyar dolara mâl olması gösterildi.
İkinci sırada şirketinden yaklaşık olarak 1.1 milyar dolarlık bir miktarı kendi hesabına "ödünç para" olarak aktaran Chesapeake Energy CEO'su Aubrey McClendon bulunuyor.
Listenin üçüncü sırasında ise yine geçtiğimiz Nisan ayında görevinden istifa eden Avon CEO'su Andrea Jung yer alıyor. Şirketin operasyonel problemlerine bir çözüm bulamayan Jung, güzellik ürünleri şirketi Coty tarafından yapılan 10.7 milyar dolarlık satın alma teklifini de reddetti. 2004 yılından bu yana Coty'nin görev süresi boyunca Avon'un piyasa değeri 21 milyar dolardan 6 milyar dolara kadar geriledi.
Listeye "neredeyse" giren diğer iki isim ise Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve Groupon CEO'su Andrew Manson. Zuckerberg'in "çok büyük" egosunun bir sorun olduğunu belirten Finkelstein, aynı zamanda "tek yönde ama yanlış yönde" hareket eden hisselere de dikkat çekti. Finkelstein, "Çok büyük ve kamuya açık bir şirketi yönetebilecek yetenekleri olduğuna inanmak için hiç bir sebep yok" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)