BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma2012 çalışan beklentileri----

2012 çalışan beklentileri

2012 çalışan beklentileri
09 Ocak 2012 - 18:19 www.finansgundem.com

2012’nin Çalışan Görünümü Karışık bir Tablo Çizse de Türkiye'de çalışanların %80'i 2012'nin daha iyi bir yıl olacağına inanıyorlar.

Son Randstad Workmonitor’a göre, tüm dünyadaki ülkelerin çoğunda çalışanların 2012 hakkındaki duyguları olumlu. İncelenen 30 ülkeden 21’indeki çalışanlar, bu yıl 2011’e oranla daha yüksek gelir beklentisi içinde. Ancak bu ülkelerin yarısından biraz fazlasında (30’da 18), soruları yanıtlayanlar işverenlerinin 2011’e oranla finansal olarak daha iyi bir yıla girmekte olduklarını düşünüyor. Çok olumlu bir istisna olarak Arjantin’de çalışanların %93’ü ve Şili’de %96’sı 2012’nin kendi organizasyonları için daha iyi bir yıl olacağını düşünüyor. Çek Cumhuriyeti, Fransa, Yunanistan, Macaristan, Japonya ve Hollanda’da ise çalışanlar 2012’nin zor bir yıl olacağı görüşünde. Türkiye'de ise çalışanların %80'i 2012'nin daha iyi bir yıl olacağına inanıyorlar.
Maaşlar performansı yansıtmıyor : Çoğu ülkede çalışanların en az %60’ı, Türkiye'de ise %73'ü maaşlarının performanslarını yansıtmadığını hissediyorlar; bu durum belirsiz ekonomik dönemlerle bağlantılı olabilir. Bu oran Polonya’da, Macaristan’da (her ikisinde de %79) ve Yunanistan’da (%81) özellikle yüksek. Arjantin, Brezilya, Şili, Çin, Hindistan, Meksika ve Türkiye'de çalışanların %80’inden fazlası yeni yılda maaş artışı, ikramiye ya da çalışan yardımlarında iyileşme bekliyor. Avrupalı çalışanların beklentileri ise daha düşük; bu alanda bir iyileşme olacağını bekleyenlerin oranı üçte bir ya da daha az.
İş için ülke değiştirme arzusu: Genellikle çalışanlar, kendilerine daha uygun olsa bile iş için yer değiştirmek (başka ülkelere gitmek) istemiyorlar; soruları yanıtlayanların üçte birinden azı değişim istiyor. Ancak Çin ve Hindistan’da çalışanların başka bir yere yerleşmeyle ilgili sorunları yok: Çalışanların, Çin’de %64’ü ve Hindistan’da %58’i, önlerine doğru iş çıkarsa başka ülkeye gitmek istiyor. Bazı durumlarda maaş artışı itici güç olabiliyor. Mesela Türkiye'de maaş artışı söz konusu olursa çalışanların yarısından fazlası (%52) başka ülkelere taşınabileceklerini belirtiyor. Ancak koşulların sabit kalması durumunda Türkiye'den gitmek isteyen çalışanlaın oranı %36. Ayrıca Danimarka’da, Japonya’da, Lüksemburg ve İsviçre’de çalışanlar maaş artışı olsa bile yerlerinde kalmayı tercih ettiklerini belirtiyorlar.
Çalışan güveni: Bazı ülkelerde işsiz kalan çalışanların önlerindeki 6 ay içinde başka bir iş bulma konusunda duydukları güven azalmış durumda ve bu alanda en düşük oranlar Yunanistan ve Hindistan’da görülüyor. İşlerini kaybetmekten en fazla korkanlar Yunanistan’daki çalışanlar; onlar, işten çıkarılmanın risklerinin eskisinden daha fazla farkındalar. Türkiye'de aktif olarak iş arayan yüzdesi üçüncü çeyreğe oranla %11'den %9'a geriledi. İş kaybı korkusu ise %3'ten %7'ye çıktı.
İşgücü Dolaşımı İndeksi 105’e yükseldi: İşgücü Dolaşımı İndeksi 2011 yılının ilk 3 ayında 103’ten 105’e yükseldi. İşgücü Dolaşımı indeksi bu yılın son çeyreğinde Kanada’da fırladı (+12) ve çalışanlar da iş arama etkinliklerinde daha hareketliydiler. Belçika, İsviçre ve Arjantin’de de işgücü dolaşım rakamları arttı. İşgücü Dolaşımı İndeksi yalnızca Singapur’da düştü, Türkiye'de ise sabit kaldı.
İş Tatmininde hareket yok: Mevcut işverenle çalışma tatmini konusunda durum, Avrupa dışında, Meksika ve Hindistan’da en yüksek olmak üzere, kabaca önceki üç aylarla aynı düzeydeydi. En az tatmin olanlar Japonya’daki çalışanlardı.
Personel motivasyonu: Yükselmeye odaklanmış çalışanları, Türkiye ve İtalya’da olduğu kadar Meksika ve Hindistan’da da görmek mümkündü. Kuzey ülkelerindeki ve Japonya’daki çalışanlar işlerinde yükselmeye pek fazla odaklanmadılar.
Randstad Workmonitor: Randstad Workmonitor, 2003 yılında Hollanda’da, daha sonra Almanya’da başlatıldı ve şu anda Avrupa, Asya Pasifik ve Amerika kıtalarını içeren bir alanda, tüm dünyada 30 ülkeyi kapsamaktadır. Randstad Workmonitor, işgücü dolaşımında hem yerel hem de global eğilimleri zaman içinde düzenli olarak gözler önüne sermek üzere yılda dört kez yayımlanır
Workmonitor İşgücü Dolaşımı İndeksi, altı aylık bir zaman çerçevesi içinde işverenlerini değiştirme olasılığı altındaki çalışanların güvenini izleyerek ve beklentileri yakalayarak iş piyasasının hassasiyetleri ve çalışan eğilimleri hakkında kapsamlı bir anlayış sağlar. İşgücü dolaşımının ölçümüne ek olarak çalışan tatmini ve personel motivasyonunun yanı sıra belli konudaki bir sorular dizisini yönlendirme de bu anketin bir parçasıdır.
Niceliksel çalışma, yaşları 18 ile 65 arasındaki, haftada en az 24 saat ücretli bir işte çalışan (kendi işine sahip olanlar değil) popülasyona online uygulanan bir anket aracılığıyla yürütüldü. Uluslararası Örnekleme Anketi kullanıldı ve ülke başına en küçük örnek sayısı 400 görüşmeydi. 2011 yılının dördüncü dalga araştırması, 24 Ekim ile 14 Kasım 2011 tarihleri arasıda yürütüldü.
Randstad, esnek iş ve insan kaynakları alanındaki çözümler üzerinde uzmanlaşmıştır. Hizmetlerimiz, düzenli geçici eleman yerleştirme ve kurum içi kalıcı yerleştirme, profesyoneller, arama ve seçme, ve İK çözümlerini kapsar. Randstad, Arjantin, Belçika ve Lüksemburg, Kanada, Şili, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hindistan, Meksika, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk üç arasında olmak üzere tüm dünyada önde gelen İK hizmeti sağlayıcılarından biridir. 2010 yılını Randstad tüm dünyanın her yerinden 43 ülkede 4.200’e yakın işkolunda ve kurumiçi yerleştirmelerde yaklaşık 27.500 elemanı çalıştırarak kapattı. Ranstad 2010 yılında € 14.2 milyar gelir üretti.
Merkezi Diemen, Hollanda’da bulunan Randstad 1960 yılında kuruldu. Randstad Holding nv, Randstad hisselerinin piyasaya sunulduğu NYSE Euronext Amsterdam’da kayıtlıdır.
Daha fazla bilgi için www.randstad.com adresine bakınız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)