BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem200 milyonluk vurgun! Karşılaştıkları manzara sonrası şoke oldular ----

200 milyonluk vurgun! Karşılaştıkları manzara sonrası şoke oldular

200 milyonluk vurgun! Karşılaştıkları manzara sonrası şoke oldular
10 Ağustos 2021 - 13:36 www.finansgundem.com

Kocaeli'de kimya fabrikası sahibi F.B.K., iddiaya göre karşılıksız çek vererek, ürün satın aldıktan sonra çeklerin ödeme günü geldiğinde fabrikayı boşaltıp, kayıplara karıştı.

Başiskele ilçesinde hizmet veren kimya fabrikası, iddiaya göre, 80 kişiden çek karşılığında 200 milyon liranın üzerinde mal satın aldı. Ödeme günü geldiğinde bankaya parasını almak için giden kişiler, çeklerin karşılıksız olduğunu öğrenince fabrikanın kapısına dayandı. Fabrika binasının boş olduğunu ve üzerinde ‘kiralık’ yazısının olduğunu görünce dolandırıldıklarını anlayan kişiler, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, firma sahibi F.B.K. hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Kimya şirketinin, ihtiyacı olsun ya da olmasın klima, bilgisayar, terlik, tencere, ayakkabı, iş makinesi, kaynak makineleri, gübre, tohum, akaryakıt gibi birçok ürünü karşılıksız çek karşılığında satın aldığı ve fabrikada depolanan malların Kurban Bayramı tatili sırasında TIR’larla kaçırıldığı iddia edildi.

Plastik ham maddesi sattığını ve yaklaşık 1 milyon lira alacağı olduğunu belirterek, şikayetçi olan İsmail Esiyok, “Bu kimya fabrikası Kurban Bayramı öncesinde bizimle bir ticarete girdi. Bankalara firmanın durumunu sorduğumuzda, bankaların bize verdiği cevap doğrultusunda şüphe duymadan firma ile çalışmaya başladık.

Kurban Bayramı sonrası ilk iş günü bir çek ödemesi yapılması lazımdı firmamıza, bankaya çekimizi tahsil etmeye gittiğimiz zaman çekin karşılığı olmadığını gördük. Şirkete müracaat etmek için gittiğimizde fabrikanın boşaltılmış olduğunu gördük. Daha sonra Kurban Bayramı tatilinde TIR’larda fabrikanın içindeki mallar taşınıp farklı illere kaçırdıklarını öğrendik. Yasal haklarımızı aramak için savcılığa gelerek suç duyurusunda bulunduk” dedi.

‘200 MİLYON LİRA ÜZERİNDE DOLANDIRILMA VAR’

Kendileri gibi birçok mağdurun olduğunu belirten Esiyok, “Piyasada kendi firması ile ilgisi olan ya da olmayan tüm malları satın almışlar. Ayağınızdaki terlikten galoşa kadar bilgisayardan tencereye kadar kimya fabrikasının ihtiyacı olmayacak her şeyi satın alarak karşılıksız çek verip insanları dolandırmışlar. Benim bilgim dahilinde olan yaklaşık 80 tane mağdur var. Bu sayı daha fazla da olabilir. Onun haricinde ekonomik anlamda yaklaşık olarak 200 milyon liranın üzerinde bir para dolandırıp kaçtılar. Firma şu an kapalı, sahipleri de kayıplara karıştı” diye konuştu.

‘ÖDEME GÜNÜ GELDİĞİNDE PARAMIZI ALAMADIK’

830 bin TL alacağı olan Mustafa Özlü ise “Kimya fabrikası tarafından dolandırılan mağdurlardan birisiyim. Kendisine enjeksiyon ve kaynak makineleri verdik. Çeklerin ödeme günü geldiğinde paramızı alamadık ve farikanın önüne geldiğimizde, içinin boşaltıldığını gördük. Direkt olarak savcılığa başvurduk. Mağduruz ve şikayetçiyiz. Bizim gibi 80 firma var ve yaklaşık 200 milyona yakın vurgun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Dolandırıcılığı ihbar etmek için 7 saat hatta bekledi

 

Aksiyon filmlerini aratmayan kripto dolandırıcılığı

 

Sosyete dolandırıcısı yakayı ele verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)