BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis200 milyar dolar serveti olan kimse kalmadı----

200 milyar dolar serveti olan kimse kalmadı

200 milyar dolar serveti olan kimse kalmadı
24 Şubat 2022 - 14:19 www.finansgundem.com

Küresel borsalarda görülen son düşüşlerin ardından serveti 200 milyar doların üzerinde olan hiç kimse kalmadı. Dünyanın en zengini Elon Musk’ın serveti 198,6 milyar dolara geriledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Jeopolitik krizlerin ve FED’in şahin politikalara geçeceğine ilişkin işaretlerin ardından dünyanın en zenginlerinin serveti erimeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün kaydedilen düşüşlerin ardından dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın serveti de 200 milyar doların altında kaldı.

50 yaşındaki milyarder bu haftanın başında serveti 200 milyar dolar sınırının üzerinde olan tek kişiydi. Bloomberg International’ın haberine göre Çarşamba günü borsalarda görülen düşüşün ardından Musk’ın serveti 13,3 milyar dolar azaldı. Elektrikli otomobil devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın serveti 198,6 milyar dolara geriledi.

Ukrayna kriziyle birlikte küresel borsalarda görülen sert düşüşler Tesla hisselerinin 4 gün boyunca üst üste düşmesine ve Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemesine sebep oldu. 50 yaşındaki milyarder bu düşüşlerin ardından dünyanın en zengin insanı unvanını korumaya devam ediyor. Ancak Musk’ın serveti yıl başından bu yana 71,7 milyar dolar geriledi. Ünlü milyarderin serveti jeopolitik gerginlikler ve ABD Merkez Bankası’nın daha şahin bir para politikasına geçeceğine ilişkin beklentiler nedeniyle hızlı bir şekilde eriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Musk’ın serveti 4 Kasım tarihinde Tesla hisseleri rekor seviyeye ulaştığında 340,4 milyar dolarda zirve yapmıştı. Bu zirvenin ardından Musk, Twitter takipçilerine hisselerinin bir kısmını satıp satmaması gerektiğini sormuş ve bu beklenmedik adımın ardından şirketin hisselerinde sert bir düşüşe yol açmıştı. Musk’ın serveti aynı gün 35 milyar dolar gerilemişti. Elon Musk bu olayın ardından 16 milyar dolarlık hisse senedi satışını tamamladı ve 5,7 milyar dolarlık hisse senedini hayır kurumlarına bağışladı.

Bir dönem 200 milyar dolarlık servet sınırını aşan bir diğer isimse Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos. Milyarderin serveti uzun bir süre söz konusu sınırın üzerinde dolaşmasının ardından Aralık ayında düşüşe geçmişti.

Ukraynalı zenginlerinin güvenli limanı: Kripto paralar

 

Rusya'nın saldırısı sonrası Avrupa'da gaz fiyatları yükseldi

 

Türk markalardan Ukrayna'daki mağazalarını kapatma kararı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)