BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin200 çeşit baklava----

200 çeşit baklava

200 çeşit baklava
06 Aralık 2015 - 17:57 www.finansgundem.com

Bursa'da 45 yıldır baklavacılık yapan Yüksel Hacı Hasanoğulları, müşterilerine 17'si tescilli 200 çeşit baklava sunuyor

Bursa'da yaklaşık yarım asırdır baklavacılık yapan Yüksel Hacı Hasanoğulları, içeriği ve şekline göre değişen 200 çeşit baklavasıyla müşterilerine farklı bir damak tadı sunuyor.

Her gün onlarca çeşitte baklavayı hazırlayıp satışa sunan Hasanoğulları'nın düğün pastasına alternatif olarak hazırladığı 7'den 11 kata kadar çıkan "düğün baklavası", düğün misafirlerine farklı bir ikramı tercih edenlerden ilgi görüyor.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği yönetim kurulu üyesi de olan Hasanoğulları, baklavacılığa İstanbul'da ünlü firmalarda çalışarak başladıklarını söyledi.

Usta başı olarak bir süre çalışan ağabeyleriyle Bursa'da 1970'de kendi baklavacı dükkanını açtığını anlatan Hasanoğulları, hayatının büyük bölümünün baklavacılıkla geçtiğini ifade etti.

17 ürünü tescilli

Müşterilerinin kaliteli ürün için kendilerini tercih ettiğini anlatan Hasanoğulları, "Benim müşterim 50 liralık yakıt yakar ama Bursa'nın öbür ucundan bana gelir. 17 tescili ürünüm var. Bunlar için çok para ve zaman harcadım. Zeytinyağlı baklavadan, çikolatalı şöbiyete kadar her türlü damak tadına hitap edecek baklavamız var" ifadesini kullandı.

Düğünlere artık ''düğün baklavası''

Hasanoğulları, baklavacı bir kişinin düğün pastasının baklavadan olması gerektiğine inandığını vurgulayarak, ''Oğlumun düğününde misafirlere baklava ikram ettim. Düğüne özel, 7 katlı düğün baklavası hazırladık. İlgi gördü, talep aldık. 11 kata kadar düğün baklavası yapabiliyoruz" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)