BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak200 bin liranın altında 3 bin konut geliyor----

200 bin liranın altında 3 bin konut geliyor

200 bin liranın altında 3 bin konut geliyor
21 Aralık 2017 - 05:47 www.finansgundem.com

Kiptaş, evi olmayan dar gelirliler için 3 bin sosyal konut üretmeyi hedefliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kiptaş 2018’i sosyal konut ve kentsel dönüşüm yılı ilan ediyor.

Bugüne kadar 75 bin konut üreten şirket önümüzdeki yıl 3 bin sosyal konut üretmeyi hedefliyor. Sosyal konut fiyatlarının 200 bin liradan ucuz olacağını belirten Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, “ Hiç evi olmayan vatandaş için üretim yapacağız ve evler kura ile sahiplerini bulacak. Projelerden biri Bahçeşehir’de olacak. 1600-1800 konut memurlara satılacak. Bir diğer sosyal konut ise Silivri’de hayata geçecek. Bu proje için tarım arazisinde olacağı ve yüksek katlı olacağı iddiaları gündeme geldi ama doğru değil. Planlı bir arsada 6-8 katlı yapılar yapacağız” dedi.

İBB işbirliği ile büyük ölçekli dönüşüm projelerine de hazırlandıklarını belirten Yıldırım, projelerin ağırlıklı olarak Avrupa yakasında olacağını ifade etti. Yıldırım Anadolu yakasında ise Pendik ve Beykoz’da çalışacaklarını ifade etti. Fikirtepe’de iflas eden müteahhitlerin dönüşüm projelerini devraldıklarını hatırlatan Yıldırım, “Bakanlığın isteği ile vatandaş mağdur olmasın diye Fikirtepe’ye girdik. 4-5 projede çalışıyoruz. Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olmasına karşıyız ama Fikirtepe başka bir hikaye” dedi.

İstanbul Pendik’te 130 milyonluk yeni bir projeye başladıklarını belirten Yıldırım, 10 blokta 331 konut inşa edeceklerini söyledi. 2+1 ve 3+1 dairelere yer verilen ‘Yeşilce Aydos’ projesinde fiyatların 284 bin 280 liradan başladığı belirten Yıldırım, “36 aya kadar şirket bünyesinde 0 faizle satış yapıyoruz.120 ay içinde yüzde 0.87 faizle satışlar var. Evlerin 3’te 1’i satıldı. Bu projeyi sıfır kârla yapıyoruz. Diğer firmalara da sık sık kârlarınızı düşürün çağrısı yapıyoruz” dedi. (Hürriyet / Gülistan Alagöz)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)