BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık200 bin bankacı işsiz kalacak----

200 bin bankacı işsiz kalacak

200 bin bankacı işsiz kalacak
17 Mayıs 2021 - 08:38 www.finansgundem.com

Dijital dağıtım kanallarının yaygınlaşmasıyla bankacılık sektöründe iş modelleri değişiyor. ABD bankacılık sektöründe 10 yılda 200 bin çalışanın işsiz kalması bekleniyor.

Pandemiyle birlikte değişen müşteri davranışları karşısında kârlılığını artırma amacıyla ABD bankacılık sektörü, gelecek 10 yılda çalışanların yüzde 10'u olmak üzere 200 bin kişiyi işten çıkarabilir.

Wells Fargo analisti Mike Mayo, The Financial Times'a yaptığı açıklamada söz konusu işten çıkarmaların ABD bankacılık tarihinin en büyüğü olacağını belirtiyor. Mayo'nun öngörülerine göre bankacılık sektörünün hizmet ağlarını pandemi sonrası yaşama adapte etmesi için yapacağı işten çıkarmalarda çağrı merkezi ve şube çalışanları risk altında. Bu öngörü, ABD İşçi İstatistikleri Bürosu'nun gelecek on yılda banka veznedarları sayısında yüzde 15 düşüş yaşanacağı tahminine uyuyor.

Teknolojik gelişmeler ve geleneksel olarak bankacılık sektörünün öncülük ettiği ödemeler hizmetinin bankacılık dışı şirketler tarafından sunulması Mayo'ya göre işten çıkarmaları gerektiren gelişmeler arasında. "Bankalar daha aktif olmak istiyorlarsa daha üretken olmalı ve bu da daha fazla bilgisayar, daha az insan anlamına geliyor," diyen Mayo, bankaların şu an toplam finans piyasasının yalnızca üçte birini oluşturduğunu belirtiyor. Dijitalleşmenin arttığını ve bunun fintech ile diğer teknoloji sağlayıcılarına fayda sağladığını belirten Mayo, "Eğer çocuklarıma nasihat veriyor olsaydım, finans sektörüne girmemeleri gerektiğini söylerdim. Finans, muhtemelen daralacak bir sektör" diyor.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 13.1

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)