BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem20 grip türüne karşı etkili aşı çalışması----

20 grip türüne karşı etkili aşı çalışması

20 grip türüne karşı etkili aşı çalışması
25 Kasım 2022 - 16:24 www.finansgundem.com

Bilim insanları bilinen 20 grip türüne karşı etkili yeni bir aşı konusunda önemli ilerleme kaydettiklerini açıkladılar. Yeni aşı, başarılı Kovid aşılarında kullanılan mRNA teknolojisi ile tasarlandı.

Grip virüsleri sürekli mutasyona uğruyor ve şu anda uygulanan yıllık grip aşısı, en son yaygınlaşan grip virüsüne göre tasarlanıyor. Bu, son salgına karşı etkili olsa da gelişecek yeni salgınlara karşı koruyucu olamaması ihtimali yüksek. BBC Türkçe'de yer alana haber göre yeni geliştirilen ve hayvanlar üzerinde denenen aşı çok daha geniş bir virüs yelpazesiyle baş edebilecek kadar yüksek düzeyde antikor gelişmesini teşvik ediyor. Aşı A ve B grip virüslerinin bilinen 20 alt türünün güvenli kopyalarını içeriyor ve bağışıklık sistemine bunlarla nasıl mücadele edileceğini öğretiyor.

Science adlı bilim dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, uzmanların umudu, aşının bağışıklık sistemine verdiği bu geniş bilginin salgına dönüşebilecek yeni varyantlara karşı da etkili olması. Araştırmayı yürüten uzmanlardan Pennsylvania Üniversitesi'ndan Dr. Scott Hensley "Burada amaçlanan insanlara çok çeşitli grip varyantlarına karşı etkili temel bir bağışıklık hafızası kazandırmak" diyor. "Böylece bir sonraki grip salgını geldiğinde hastalanan ve ölenlerin sayısı çok daha az olacaktır."

2009 yılında tür engelini aşarak insanlara geçen domuz gribi virüsünün yol açtığı salgın başlangıçta korkulduğu kadar büyük olmadı. Fakat 1918'de yaşanan İspanyol Gribi salgını onlarca milyon insanın yaşamına malolmuştu. New York'taki Mount Sinai Hastanesi'nin yöneticisi Adolfo Garcia-Sastre "Şu anda kullanılan grip aşıları potansiyel yeni virüslere karşı koruma sağlamıyor. Bu aşı ise eğer insanlar üzerinde de başarılı olursa, bunu sağlayacak" diyor.

Yeni aşıyla ilgili çalışmalar henüz klinik öncesi aşamada yani insanlar üzerinde denemeler başlamadı.
Garcia-Sastre "Çalışmalar çok umut verici. Fakat bütün grip alt virüslerine karşı koruma kapasitesi sağlıyor görünmesine karşın gönüllüler üzerinde klinik deneyler tamamlanmadan sonuçtan emin olamayız" diye ekliyor.

KOAH'a bağlı ölüm riskini azaltmanın yolu grip ve zatürre aşısından geçiyor

 

İşte gripten koruyan besinler!

 

Kronik hastalar, yaşlılar dikkat: Grip vakalarında artış bekleniyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.25 Kasım 2022 23:28

    DOĞAL VİRÜSLERE KARŞI TEDAVİ USULÜ ÇOK KOLAY/BASİT AMA LABARATUVARDA ÜRETİLEN YAPAY VİRÜSLERE KARŞI TEDAVİYİ VİRÜSÜ ÜRETENLER MUTLAKA BİLİRLER