BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem20 bin lirayı 20 lira sanınca----

20 bin lirayı 20 lira sanınca

20 bin lirayı 20 lira sanınca
11 Mayıs 2015 - 17:42 www.finansgundem.com

Az daha 20 bin lira gidiyordu

Çarşı Mahallesi, Kale Caddesi'nde tuhafiyeci dükkanı bulunan evli 4 çocuk babası Birol Soyman, geçen 5 Mayıs'ta seyyar Milli Piyango Bayisi Adnan Bandi'den 10 kazı-kazan kartı satın aldı. Soyman'ın kazıdığı kartlardan birine 20 bin, diğerlerine ise toplam 9 lira ikramiye isabet etti. Ancak Soyman 20 bin lira ikramiye çıkan kartı 20 lira olarak gördü. İkramiye çıkan diğer kartlarla birlikte bunu da bayiye verip, az sonra yerine tekrar kazı-kazan kartı alacağını söyleyerek ayrıldı.
 
BAYİ UYARINCA ŞAKA ZANNETTİ
Soyman'ın ardından kazı-kazan kartlarını kontrol eden Bandi, çıkan ikramiyenin 20 lira değil 20 bin lira oduğunu fark etti. Bandi Soyman'ın dükkanına gidip, durumu bildirdi. Önce kendine şaka yapıldığını sanan Soyman, "Ağabey, git başımdan zaten 30 bin lira borcum var. Nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum, sen gelmişsin şaka yapıyorsun" dedi.
 


Ancak, Bandi'nin ikramiye çıkan kazı-kazan kartını göstermesi üzerine Soyman, büyük sevinç yaşadı. Soyman, Milli Piyango İdaresi Muğla Şube Müdürlüğü'ne gidip, parasını aldı.
 
İkramiyenin 2 bin lirasını kazı-kazan bayisi Adnan Bandi'ye verdiğini belirten Soyman, "Anasının ak sütü gibi helal olsun. Bu devirde böyle dost, böyle esnaf bulunmaz. Onun da maddi olarak zor durumda olduğunu biliyorum. Çok daha farklı davranabilirdi ama o bu yolu seçmedi. İnşallah herkese örnek olur" dedi.
 
BAYİ BORÇ YÜZÜNDEN BUNALIMDA
Bodrum Belediye Meydanı'nda yaklaşık 21 yıldır seyyar olarak şans dağıtan ve 70 bin liralık borcu nedeniyle iki hafta bunalıma giren ve tedavi gördükten sonra işine dönen Adnan Bandi ise şunları söyledi:
 
"Ekonomik açıdan zor günler geçiriyorum. Ancak karta 20 lira değil de 20 bin lira ikramiye çıktığını fark edince bir an bile tereddüt etmeden sahibine durumu bildirdim. Altı yıl önce de çöpe atmam için verilen bilete 30 bin lira ikramiye çıktığını fark edip, sahibine teslim etmiştim. Onun sevinci beni de mutlu etti, şans bu bir gün hepimize gülebilir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)