BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2 milyonluk vurgun yapan siber çeteye operasyon----

2 milyonluk vurgun yapan siber çeteye operasyon

2 milyonluk vurgun yapan siber çeteye operasyon
05 Nisan 2016 - 07:42 www.finansgundem.com

İstanbul ve Edirne'de 20 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, vatandaşların virüs gönderip hesap bilgilerini ele geçirerek 2 milyon TL vurgun yapan 16 kişi gözaltına alındı

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gönderdikleri virüslerle vatandaşların bilgisayar ve cep telefonlarını köleleştirerek vurgun yapan bir çeteyi takibe aldı.

5 aylık bir takibin ardından İstanbul ve Edirne'de 20 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, siber çetesi üyesi 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artacağı öğrenildi. Operasyonlarda, siber çetesinin Bahçelievler'de 2 ayrı tombala oynattıkları kumarhane de ortaya çıkarıldı.

2 MİLYON TL'LİK  VURGUN

Siber çetesinin "Zeus" ve "Zitmo" virüsleriyle, bazı şirketlerin ve vatandaşların bilgisayar ve cep telefonlarını köleleştirerek ele geçirdikleri, banka hesap bilgilerini tespit ettikten sonra da 2 milyon TL'lik vurgun yaptıkları belirlendi.

ZEUS VE ZİTMO NEDİR?

Rus hackerlar tarafından geliştirilen "Zeus" virüsü, mail veya girilen bir site üzerinden vatandaşların bilgisayarlarını ele geçiriyor. Daha sonra bilgisayar hackerlerin kölesi haline gelerek tamamen hackerların kontrolüne giriyor.

Zitmo virüsüyle de, vatandaşın akıllı cep telefonunun kontrolü tamamen hacker çetesinin eline geçiyor. Hesap boşaltma işlemleri sırasında bankaların müşterisinin cep telefonuna gönderdiği tek kullanımlık şifre de çetenin eline geçiyor.
 
 
 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)