BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak2 milyarlık prenses----

2 milyarlık prenses

2 milyarlık prenses
19 Mayıs 2014 - 09:47 www.finansgundem.com

Rönesans Holding'in yönetimini devralan İpek Ilıcak Kayaalp 12 milyarlık büyüklüğe sahip şirketi dünyada ilk 5 arasına sokmak için kolları sıvadı

Enka'da çalışırken ayrılıp Rönesans Holding'i kuran Erman Ilıcak şirketin yönetimini yılbaşında kardeşi İpek Ilıcak Kayaalp'e bıraktı. 35 yaşındaki Kayaalp, 12 milyarlık aktif büyüklüğe sahip, dünyanın ilk 100 müteahhitlik şirketi arasında 64'üncü sırada bulunan holdingi uzun vadede dünyanın ilk 5'i arasına sokmak için kolları sıvadı. Kendisiyle buluştuk. Soma faciasında ölen maden şehitlerine başsağlığı dileyerek söze başladı, ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını söyleyerek devam etti. 

 Çok gençsiniz iddialı hedefler belirlemişsiniz. Dünyanın ilk 5'inde sizi ne zaman göreceğiz? 
5 yıl içinde ilk 20'ye ulaşmak istiyoruz. Daha sonra da hedeflediğimiz yere gelmeyi planlıyoruz. 


Holdingin büyüme hikâyesini anlatır mısınız? 

Büyüme hikayemiz biraz farklı. 20 yılda hem Türkiye hem de Rusya'da devletle iş yapmadık. Özel sektör firmalarına inşaat yaptık. Çok rekabetin olduğu bir alana girdik. Kısa sürede inşaatları teslim edince bir kez daha size geliyorlar. Şirket kurulduktan sonra ilk 5 yıl yüzde 60 büyüdü. 10 yıldaki büyüme ortalamamız ise yüzde 30. Geçen yıl aktif büyüklüğümüz 12 milyardı. Inşaat ciromuz 3.2 milyar dolardı. Önümüzdeki yıl bunu yüzde 30 artırmayı hedefliyoruz. 

Türkiye'de yatırımlar ne zaman başladı? 

2005'te ilk Optimum Ankara'yı açtık. Bugün 10 tane AVM'miz, otel ve ofis projemiz var. AVM'lerde 12 bin 500 kişi çalışıyor. 25 tane gayrimenkul projemiz var. Bunların 12'si faaliyette. 8'i geliştirilme aşamasında. 5'i de arsa konumunda. Rusya'da 13 adet gayrimenkul projemiz var. Rusya'da Rönesans Gayrimenkul'ün toplam yatırım değeri 1.6 milyar TL. 

Holdingde kaç kişi çalışıyor? 

Rusya, Türkmenistan, Libya, Irak, Nijerya, Azerbaycan, Gabon'un aralarında bulunduğu 13 ülkede yatırımlarımız var. 35 binden fazla kişiye istihdam sağlıyoruz. Bunların 23 bini Rusya'da çalışıyor. 

Yurtdışında şirket bakıyor musunuz? 

İsviçre merkezli bir şirket aldık. Ondan sonra Gothern Tüneli'nin inşaat projesinde yer aldık. Avrupa'da altyapı ve enerji şirketlerine bakıyoruz. Avusturya, İsviçre ve Almanya'da fırsatları değerlendireceğiz. 

İpekIlıcak Kayaalp kimdir?

1995'te Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nden, 2000'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. 2006 yılına kadar çeşitli uluslararası şirketlerde finans alanında çalıştı. 2006'dan sonra Rönesans Grup Hazine Grup Başkanı ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2014 yılı itibarıyla Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Halka arz düşünüyor musunuz? 

2010'da halka açılmayı düşündük. Piyasa uygun koşullarda değildi. Geri çektik. Şu anda düşünmüyoruz. 

Konut sektörüne girdiniz. Projeleriniz devam edecek mi? 

Bu yıl İstanbul'da ilk projemizi yaptık. Yarısını şimdiden sattık. Maltepe'de de 200 civarında konut yapmayı düşünüyoruz. İki tane de İzmir'de projemiz olacak. Bayraklı ve Turan'da iki projemiz var. Şu anda toplam bin konutluk projemiz olacak. lBir de sanırım vakıf var. Orada neler yapıyorsunuz? İstanbul Küçükyalı'da TED Rönesans Koleji yaptırdık. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında devreye girecek. bin 200 öğrenci alacağız. Gelir vakfa gidecek. Üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. 2009'dan bu yana 2 bin 900 kişiye karşılıksız burs verdik.

Bu yıl ne kadarlık yatırım yapacaksınız? 

Türkiye ve Rusya'da 3 yılda 3.2 milyar euroluk yatırım yapacağız. Bunun içinde 1.5 milyar dolarlık Moskova Uluslararası Iş Merkezi (Moskow City) de var. 60 katlı 2 kule yapacağız. Türkiye'de de otel, konut ve AVM projelerimiz olacak. Ayrıca enerji yatırımlarımız da deavam edecek. 

 Moskova'daki projeniz nasıl ilerliyor? 

Moskova'nın Manhattan'ı olacak. İnşaat alanı 357 bin metrekare. Ofis, konut, AVM ve lüks bir otel olacak. (SABAH/Dilek Güngör)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)