BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2 milyar dolarlık dev anlaşma----

2 milyar dolarlık dev anlaşma

2 milyar dolarlık dev anlaşma
26 Şubat 2013 - 18:42 www.finansgundem.com

Ankara’daki Türk-Alman zirvesi, büyük bir habere de sahne oldu… Dev adımı Anadolu Grubu atıyor

Ankara'da yapılan 325 milyar dolarlık dev Türk-Alman zirvesinden 2 milyar dolarlık işbirliği haberi geldi. Tuncay Özilhan'ın başında olduğu Anadolu Grubu bir Alman firması ile 2 milyar dolarlık anlaşmaya gidiyor. 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için Türkiye'ye gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'in de katıldığı “II. Türk-Alman CEO Forumu”nun ardından Türk ve Alman iş dünyasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Toplantıda 5 işadamının enerji, finans ve ulaşımda işbirliği alanında önemli konuları masaya yatırdığını dile getiren Çağlayan, 16 Alman şirketinden 10'unun Türkiye'de yatırımlarını olduğunu belirtti.
Bir gazetecinin, Forum'da somut bir birleşme veya ortaklık olup olmadığını sorması üzerine Bakan Çağlayan, “Vardı, Tuncay Özilhan'ın firmasının bir Alman firması ile yaklaşık 2 milyar dolarlık bir anlaşması söz konusuydu. Ama toplantının akışından dolayı herhalde yetişmedi. Enerji ile ilgili bir işbirliği yapacaklardı” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)