BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2. dozdan sonra maske çıkar mı?----

2. dozdan sonra maske çıkar mı?

2. dozdan sonra maske çıkar mı?
17 Mayıs 2021 - 13:27 www.finansgundem.com

ABD'de 2. doz aşı olanların artık maske takmasına gerek olmadığına karar verilmesinin ardından, gündeme 'Türkiye'de de 2. doz aşı vurulanlar maskelerini çıkarabilir mi?' sorusu geldi.

ABD'de salgınla mücadelede iki önemli gelişme yaşandı. Ülkede iki doz aşı olanların artık maske takmasına gerek olmadığı açıklandı. Ülkede yüz yüze eğitimi risksiz hale getirmek adına da önemli bir adım daha atıldı. 12-15 yaş aralığındaki çocuklar aşılanmaya başladı.

ALMANYA: 3. DOZ GEREKEBİLİR

CNNTürk'teki habere göre; Bir önemli haber de Almanya'dan geldi. Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıları inceleme ve onaylamaktan sorumlu Robert Koch Enstitüsü Aşı Komisyonu Başkanı Thomas Mertens, iki doz aşı yaptıranların gelecek yıl üçüncü doz aşı olmaları gerekebileceğini ifade etti. Virüsün kaybolmayacağını vurgulayan Thomas Mertens, "Muhtemelen bu dönemde yapılan aşılar sonuncular olmayacak" diyerek aşı üretiminin canlandırılmasının önemine vurgu yaptı.

Şimdilik aşılamanın tazelenmesinin ne zaman gerekli olacağı hakkında ellerinde kesin veriler bulunmadığını belirten Mertens, gelecek birkaç ay içinde aşılananlardaki korumanın ne kadar sürdüğüne dair gözlem yapılmasının mümkün olacağını ifade etti.

TÜRKİYE'DE 2. DOZDAN SONRA MASKE ÇIKAR MI?

Peki, Türkiye'de de 2. doz aşı vurulanlar maskelerini çıkarabilir mi? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Nüfusun çoğunluğu aşılanabilirse 2. dozdan sonra maske çıkarmak mümkün olabilir. Ancak virüs bizimle devam ederse, gelecek yıl aşı 3. doz olarak tekrarlanabilir" dedi.

'Merhaba özgürlük' diyerek, maskeye veda ettiler

 

Aşı olan için maske zorunluluğu kaldırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)