BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2-14 yaş çocuklarda yüzde 2 işitme kaybı saptandı----

2-14 yaş çocuklarda yüzde 2 işitme kaybı saptandı

2-14 yaş çocuklarda yüzde 2 işitme kaybı saptandı
04 Şubat 2022 - 13:05 www.finansgundem.com

Dr. Öğr. Üyesi Nurten Küçük, yeni doğan bebeklerde ve çocukluk çağında yapılan işitme testlerinin, işitme kaybının önüne geçilmesinde etkili bir rol oynadığını belirtti.

TÜİK’e göre Türkiye’de 2-14 yaş gurubu arasındaki çocuklarda, yüzde 2 oranında işitme kaybı tespit edildi. Kulak, burun ve boğaz muayenelerinin en etkili sonuçları doğuracağını dile getiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nurten Küçük, işitme kaybının çok ileri olduğu durumlarda ise biyonik kulak uygulaması yapılabildiğini belirtti.

Küçük, doğumsal işitme kayıplarının erken dönemde tespit edilmesini sağlayan BERA testinin işitme kaybı derecesinin ölçülmesine de olanak sağladığını ifade etti.

'Farklı işitme testi uygulamaları da yapılıyor'

Küçük, işitme kaybının ileri derecede olduğu durumlarda farklı işitme testi uygulamalarının yapıldığını da belirterek, "Özellikle bebek ya da çocuk yüksek ateşli bir hastalık geçiriyor ise, havale ya da sarılık öyküsü varsa bu hasta grubundaki kişilerde işitme kaybı olma ihtimali oldukça yüksek.

Aynı zamanda bu tür hastalık ve tedavilerden sonra kulak içerisinde sıvı olup olmadığına, işitme testi öncesinde mutlaka baktırılmalı. Kulak içinde biriken sıvı, çocuk için yapılacak olan işitme testine engel olabilmektedir. Bundan dolayı kulakta biriken sıvı için önce medikal bir tedavi uygulanmalı daha sonrasında işitme testi yapılmalıdır’’ dedi.

Antibiyotik ve özellikle kemoterapi ilaçları, kulak için zehirli olan maddeler içerdiğine değinen Küçük, bu tedavileri gören çocuk grubunda işitme testlerinin aralıklı olarak yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Her yaş grubunda görülüyor: Başınız dönüyorsa kulaklara dikkat!

 

İşitme engellilerin satranç oynayabilmesi için yenilik

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)