BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1.9 trilyonluk destek paketi Biden'in masasında----

1.9 trilyonluk destek paketi Biden'in masasında

1.9 trilyonluk destek paketi Biden'in masasında
10 Mart 2021 - 22:38 www.finansgundem.com

ABD'de uzun zamandır beklenen 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 ekonomik destek paketinin temsilciler meclisinden geçmesinin ardından, Başkan Biden'ın bu paketi cuma günü imzalayacağı belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden'ın bugün Kongrede onaylanan 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 ekonomik destek paketini cuma günü onaylayacağını açıkladı.

EKONOMİK DESTEK PAKETİ, UZUN SÜREDİR BEKLENİYORDU

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkede uzun süredir beklenen 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 ekonomik destek paketinin bugün Temsilciler Meclisinden geçtiğine dikkati çeken Psaki, "Başkan Biden bu paketi cuma günü imzalayacak." dedi.

'EN BÜYÜK PAKET'

Biden yönetiminin Kovid-19'un ekonomik etkilerine karşı üzerinde çalıştığı en büyük paket olarak nitelendirilen tasarıda, kişi başına 1400 dolarlık nakit yardımının yanı sıra eyaletler ile yerel yönetimlere 350 milyar dolar kaynak ayrılması öngörülüyor.

İŞSİZLİK YARDIMINDA MİKTAR AZALIYOR, SÜRE UZATILIYOR

Daha önce haftalık 400 dolar olarak belirlenen işsizlik yardımının ise yapılan müzakerelerin ardından 300 dolar olarak verilmesi ve süresinin 6 Eylül'e kadar uzatılması planlanıyor.

"ÖNCELİKLİ ODAĞIMIZ, AMERİKALILARIN EN KISA ZAMANDA AŞIYA ERİŞİMİNİ SAĞLAMAK"

Biden'ın küresel aşılamanın genişletilmesine odaklandığını dile getiren Psaki, "Ancak daha önce de söylediğimiz gibi bizim şu andaki öncelikli odağımız, Amerikalıların mümkün olan en kısa zamanda aşıya erişimini sağlamak." ifadesini kullandı.

BİDEN, AŞI KONUSUNDA MEVKİDAŞLARI İLE GÖRÜŞÜYOR

Şu anda Amerikalılar için yeterince aşı stoğu olup olmadığına odaklı çalıştıklarını belirten Psaki, Biden'ın diğer ülkelerdeki aşı çalışmaları konusunda da mevkidaşları ve ulusal güvenlik ekibi ile görüştüğünü kaydetti.

ABD'li oramiral iddia etti: Çin, Tayvan'ı işgal edecek

 

ABD'de Başkan Biden'a dava açıldı

 

Biden unutuyor!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR11 Mart 2021 00:11

    o paradan bizim borsaya en az 30-50 milyar dolar gelir ve endeksimiz sene sonuna kalmaz 3000 kesin olur.