BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem19 Milyon kişi bu iş için başvurdu ----

19 Milyon kişi bu iş için başvurdu

19 Milyon kişi bu iş için başvurdu
05 Ocak 2019 - 18:21 www.finansgundem.com

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Hindistan, 2021 yılında 480 milyona ulaşması beklenen 15 ve 34 yaş arası genç nüfusa istihdam sağlamakta zorlanıyor.

Hindistan'da demiryolu şirketinin açtığı 63 bin kadroluk iş ilanına 19 milyon kişi başvurdu.

Aylık 250 dolar maaşı olan demiryolu kadrosu için aday olanların çoğunluğunu, üniversite öğrencileri, mezunları ve master derecesine sahip kişiler oluşturdu.

İş bulmakta zorlanan genç nüfus demir yolu inşaası için açılan 63 bin kişilik kadroya rekor başvuru yaptı.
Temizlikçi, yardımcı ve hamal kadrolarının da bulunduğu iş ilanlarına gösterilen ilginin sağlanacak iş güvencesi nedeniyle yoğun olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl şubat ayında yapılan ilana başvuranlar, kasım ayında sınava alındı.

Hindistan'da işsizlik sorunu
Beş yıl önce iktidara gelen Hindistan Başbakanı Narendra Modi, seçim kampanyasında her alanda kalkınma ve işsizlikle mücadele sözü verdi. Ancak uzmanlar Modi'nin üretim ve girişimciliği arttırma planının işsizliğe çare olamadığı görüşünde.

2011 ve 2016 yılları arasında neredeyse bütün eyaletlerde işsizlik oranları artış gösterdi. Aynı dönemde üniversite mezunlarının işsizlik oranı yüzde 4'ten yüzde 8.4'e yükseldi. Ülkede ayrıca 15-25 yaş arası işsizlik yüzde 17 seviyelerinde.

Modi’nin 2016’nın sonlarındaki Hindistan’daki 500 ve bin rupilik banknotların tedavülden kaldırılması kararının ekonomiye olumsuz etkide bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle 2017'nin ilk dört ayında işini kaybedenlerin sayısı 3 milyona ulaştı.

Yeni Delhi'deki İnsani Kalınma Enstitüsü Hindistan'da her yıl 6 ila 8 milyon arasında yeni istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğini kaydediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)