BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem189 kişinin öldüğü 737 MAX kazasıyla ilgili nihai rapor----

189 kişinin öldüğü 737 MAX kazasıyla ilgili nihai rapor

189 kişinin öldüğü 737 MAX kazasıyla ilgili nihai rapor
26 Ekim 2019 - 08:10 www.finansgundem.com

Endonezyalı araştırmacılar, 189 kişinin hayatını kaybettiği Boeing 737 MAX kazasından bir yıl sonra nihai raporu açıkladı. Boeing, raporda belirtilen tavsiyelere uyacaklarını taahhüt etti

Endonezyalı araştırmacılar bir yıl önce meydana gelen ve 189 kişinin hayatını kaybettiği Boeing 737 MAX uçağının düşmesiyle ilgili yeni bir rapor hazırladı. Raporda kazaya neden olarak tasarım hatası, yetersiz eğitim ve bakım sorunlarını gösterdi. Geçen yılki kazadan bir ay sonra yine Endonezyalı araştırmacılar tarafından açıklanan rapora karşı çıkan ve kazayla ilgili sorumluluğu kabul etmeyen Boeing firması bu kez tavrını değiştirerek rapordaki tavsiyelere uyacaklarını bildirdi. 

Endonezya Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi (KNKT), başkent Cakarta'da düzenlenen basın toplantısında, Lion Hava Yollarına ait JT 610 sefer sayılı Boeing 737 MAX 8 tipi uçağın kazasına ilişkin nihai raporu kamuoyuyla paylaştı.

Raporda, Boeing 737 MAX 8 tipi uçaklarının otomatik uçuş kontrol sisteminin arızalanması halinde, pilotların hızlı bir şekilde karşılık vermek için eğitim almadıkları ifade edildi.

"Manevra Karakteristiği Takviye Sistemi" (MCAS) olarak bilinen uçuş kontrol sisteminin tek bir sensöre dayalı olduğu belirtilen raporda, hatalı bilgiler sağlayan sensörün uçağın burnunu otomatik olarak aşağı yönlendirdiği aktarıldı.

BOEING'DEN AÇIKLAMA

Boeing şirketi yetkilileri, Endonezyalı araştırmacıların kazayla ilgili nihai raporu üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, 737 MAX uçağı için güvenlik tavsiyeleri üzerine hareket etme sözü verildi. 

Şirket ayrıca, kazayla ilgili 29 Kasım 2018'de açıklanan ön rapor üzerine sorumluluğun kabul edilmemesinden dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti. 

Boeing İcra Kurulu Başkanı Dennis Muilenburg Cuma günü yaptığı açıklamada, beş ay sonra Etiyopya Havayolları jetinin kazası ve kazasıyla geniş çapta bağlantılı olan MCAS kokpit yazılımı için planlanan değişiklikleri belirtti. Muilenbugr, “(Endonezya kaza ajansı) KNKT'in güvenlik tavsiyelerini ele alıyoruz ve bu kazada meydana gelen uçuş kontrol koşullarının bir daha yaşanmasını önlemek için 737 MAX'in güvenliğini artırmak için adımlar atıyoruz” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)