BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis18 yıl sonra başkanlığa elveda----

18 yıl sonra başkanlığa elveda

18 yıl sonra başkanlığa elveda
01 Mayıs 2013 - 09:46 www.finansgundem.com

BTSO Başkanı Celal Sönmez, babasından devraldığı koltuğa seçimlerde aday olmadığını açıkladı

 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı 18 yıl önce babası Ali Osman Sönmez'den devralan Celal Sönmez, 2013 yılının son meclis toplantısında sanayicilere veda etti. 18 yıl boyunca yaptığı çalışmaları BTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda anlatan Sönmez, 7 Mayıs'ta yapılacak yönetim kurulu başkanlığı seçimlerine aday olmayacağını tekrarladı. Hayatı boyunca iyi niyetle çalıştığını, bilerek ve isteyerek hiçbir yanlışın içinde olmadığını vurgulayan Sönmez, "Daha güzel yarınlara uyanalım diye gayret gösterdim. Doğru bildiğimi yaptım, yanlış bildiğimi söyledim.
Sırtımı kimseye dayamadan, kimseye minnet göstermeden çalıştım. Bugün aranızdan şerefle, gururla ayrılıyorum. Birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun" dedi. Her başlangıcın bir bitişi olduğunu ifade eden Sönmez, "Bugün helalleşmek için karşınızdayım.
Hüzün, gurur, sevinç. Bugün pek çok insani duygu benimle birlikte bu kürsüde. Bugün ak saçlı arkadaşlarımın çoğu gibi delikanlı bir adamdım. O günden bugüne 18 arkadaşımın da aynı sıralarda oturduğunu görüyorum. Kaptanın ve ekibin iyisi dalgalı denizde belli olur. Biz hep geleceğe odaklandık. Ortak fayda kuruluşu dediğimizde odamızı ortak adıyla yönetip bu unvanla anılmayı hedefledik" diye konuştu. Görev yaptığı 18 yıllık süre boyunda Türkiye'de 11 hükümet, 6 başbakan, 3 cumhurbaşkanı ile çalıştığını açıklayan Sönmez, herkese eşit mesafede durduklarını vurguladı. Yönetime 1995 yılında geldiklerinde  BTSO'nun bankada 1 milyon 587 bin dolar parası bulunduğunu hatırlatan Sönmez, 18 yıl sonra 87 milyon 381 bin 312 dolarla devrettiklerini söyledi.
18 yılda 407 milyon dolarlık değer oluştu
Sönmez, ortak fayda kuruluşu misyonuyla 18 yılda Merinos Atatürk Kültür Merkezi, Sümbüllü Bahçe Konağı, Mobese, Ulucami'nin minberinin yenilenmesi, Yeşil Türbe restorasyonu, ULUTEK, BOSEN, arıtma ve tevsi yatırımları, su üretim tesisi gibi sanayicilere ve kente 407 milyon dolarlık değer oluşturduklarını aktardı. Sönmez, bu süreçte BTSO'nun TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen ilk oda olma unvanını aldığını da hatırlattı. Türkiye'nin 2023 hedefleri içerisinde Bursa'nın önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Sönmez, "2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak istiyorsak yeni dönemde toplu olarak bu kentin katma değerini artırarak  odaklanmamız lazım. Bunu Bursa'nın inovatif kent ve ileri teknoloji üssü olmasından görüyorum. Eğitime, turizme, sağlığa savunma sanayi gibi ileri teknoloji isteyen işlere planlı şekilde odaklanmamız gerekir. Marka olmak ve birlikte iş yapma kültürünü en güzel örneklerini vererek, içimize sindirmemiz lazım. Başlayan ulaşım yatırımlarının sıkı takipçisi olmalıyız. Sağlayacağımız birlik ve beraberlik başarımızın anahtarı olacaktır. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Kırmadan dökmeden centilmence yarışacağınıza seçimlerden sonra kolkola hizmete devam edeceğinize bütün kalbimle inanıyorum" açıklamasını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)