BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem18 projede 499 kaçak yapı yıkıldı----

18 projede 499 kaçak yapı yıkıldı

18 projede 499 kaçak yapı yıkıldı
04 Mayıs 2020 - 15:05 www.finansgundem.com

Muğla’da 18 projede 499 yapının yıkımı tamamlandı, yapı sahiplerine idari para cezaları uygulandı. Bodrum Küdür Yarımadası'nın Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilmesiyle burada bulunan plaj işletmelerinin ve iskelelerin yıkımını gerçekleştirildi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sahil kesimlerinin havadan, denizden ve karadan denetimlerin sürdürdüklerini belirtti. İmara aykırı, doğal güzellikleri bozan yapıları tespit edip, yıkım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Kurum, “Geçtiğimiz yıl 2 kez ziyaret ettiğimiz Bodrum’da, kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirmiş, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağı sözünü vermiştik. Muğla’da 18 projede 499 yapının yıkımını tamamladık, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık” dedi.

Akdeniz foklarının evi olan Bodrum Küdür Yarımadası’nın koruma statüsü arttırılarak Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edildiğine dikkat çeken Bakan Kurum, “Buradaki plaj işletmeleri ve iskelelerin yıkımını gerçekleştirdik. Yerel yönetimlerimizden beklentimiz, başta korunan alanlarımız olmak üzere imara aykırı yapılarla ilgili gerekli idari işlemi kararlılıkla yapmaları. Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle yürüteceğiz. Doğal güzelliklerimizi geleceğe en güzel haliyle bırakacağız” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)