BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi171 milyon lira Ar-Ge desteği geliyor----

171 milyon lira Ar-Ge desteği geliyor

171 milyon lira Ar-Ge desteği geliyor
02 Nisan 2013 - 08:59 www.finansgundem.com

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, şirketlere 171 milyon lira Ar-Ge desteği verilmesini uygun gördü.

Küresel şirketlerle rekabet etmekte zorlanan sanayicilere araştırma geliştirme desteği geliyor. TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen sanayi kuruluşlarına proje bazlı Ar-Ge desteği verilecek. Bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji, gıda, otomotiv ve makine imalat alanlarında desteklenecek 173 projeye toplamda 171,5 milyon liralık kaynak sağlanmış olacak.
Bilim ve Teknoloji Yüksek Kuru-lu’nun 22’nci toplantısında alınan kararla; bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji, gıda, otomotiv, uzay, su, savunma ve makine imalat teknolojileri Türkiye’nin araştırma geliştirmede desteklenmesi gereken öncelikli alanları olarak belirlenmişti. TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen program kapsamında açılan 22 çağrıdan 21’inin değerlendirme süreçleri tamamlandı. Çağrılar kapsamında desteklenmesi öngörülen alanlardan toplam 682 proje için başvuru yapıldı. İlk aşamayı geçen 337 proje arasında 173’ünün desteklenmesine karar verildi.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri öncelikli alanında ‘gömülü sistemler ve entegre devreler’ teknolojilerinde toplam bütçesi 44 milyon 192 bin lira olan 41 proje desteğe değer görülürken, gıda öncelikli alanında ‘tohum ve hayvan ıslahı’ ile ‘gıda hijyeni ve sanitasyon’ teknolojilerinde toplam bütçesi 23 milyon 377 bin lira olan 22 projeye destek verilmesi kararlaştırıldı. Enerji öncelikli alanda ‘kömür ve kömür teknolojileri’, ‘güneş enerjisi’ ve ‘enerji depolanması’ teknolojilerinde toplam bütçesi 42 milyon 389 bin lira olan 49 projeye kaynak aktarılacak. Otomotiv öncelikli alanda ise ‘hibrit ve elektrikli araç teknolojileri’, ‘yenilikçi araç/ürün teknolojileri’ alt teknoloji alanlarında toplam bütçesi 29 milyon 623 bin lira olan 32 proje için desteklenmesi kararı çıktı.
TÜBİTAK tarafından yürütülen 1.511 programı ile ulusal stratejik hedef ve politikalar kapsamında belirlenen öncelikli alanlarda hedef ve ihtiyaç odaklı projeler destekleniyor. İzlenebilir sonuçları olan, yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi veya iyileştirilmesi, ürün kalitesinin yükseltilmesi, maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni tekniklerin ve yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında yürütülen araştırma geliştirme nitelikli projelere öncelik veriliyor. Firmaların desteklenen proje giderlerine harcama sonrası büyük ölçekli kuruluşlar için yüzde 60, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOB) için yüzde 75 oranında geri ödemesiz (hibe) destek sağlanıyor. Program kapsamında ayrıca işletmelere bütün projeler için yüzde 10 genel gider desteği veriliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)