BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem170 vekilden Biden'a mektup: Türkiye'ye baskı uygula----

170 vekilden Biden'a mektup: Türkiye'ye baskı uygula

170 vekilden Biden'a mektup: Türkiye'ye baskı uygula
01 Mart 2021 - 23:23 www.finansgundem.com

ABD Temsilciler Meclisi'nin 170 mensubu, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e yazdıkları mektupta Biden yönetimini Türkiye'ye dönük politikasını formüle ederken 'tedirgin edici insan hakları meselelerini' ele almaya çağırdı

ABD Temsilciler Meclisi'nde Demorkat ve Cumhuriyetçi partilerden 170 vekil tarafından 26 Şubat tarihinde kaleme alınan ve bugün kamuoyuna duyurulan mektupta, ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye politikasına ilişkin öneriler yer aldı.

NATO müttefiki Türkiye'nin, ABD'nin uzun süredir ortağı olduğuna vurgu yapılan mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminin ABD ile 'ilişkileri gerdiği' ifade edildi.

Mektupta, "İkili ilişkilerimizde stratejik konular haklı olarak büyük ilgi gördü, fakat Türkiye'de meydana gelen ağır insan hakları ihlalleri ve demokratik gerileme de önemli endişe kaynağı" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de 'yargının zayıflatıldığı' ve ifade ve basın özgürlüğünün 'törpülendiği' öne sürülen mektupta, 'muhalefetin baskı altında tutulduğu' iddiası yer budu.

Öte yandan mektubun imzacıları arasında, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Dışişleri Komisyonu Başkanı Greg Meeks ve komisyonun üst düzey Cumhuriyetçi mensubu Mike McCaul da yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada Ankara ile Washington'un ortak çıkarlarının, farklılıklarından daha ağır bastığını ve Türkiye'nin ABD ile daha iyi bir iş birliği istediğini söylemişti.

Ankara ile Washington arasındaki gerilimin ana başlıkları arasında ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) verdiği destek ve Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımı yer alıyor.

Doğu ve Güneydoğu haricinde tek düşük riskli il Uşak oldu

MEB yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

Sağlık Bakanlığı günlük korona virüs tablosunu açıkladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)