BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis170 milyon doları kredi kartından çektirecek----

170 milyon doları kredi kartından çektirecek

170 milyon doları kredi kartından çektirecek
18 Kasım 2015 - 09:49 www.finansgundem.com

Çinli milyarder Liu Yiqian 170.4 milyon dolara satın aldığı tablonun ödemesini kredi kartından tek çekimle yapacak

İtalyan ressam - heykeltraş Amedeo Modigliani imzalı nü tabloyu 170.4 milyon dolara satın alan Çinli milyarder Liu Yiqian ödemeyi kredi kartıyla yapacak.

Bir dönem Şanghay sokaklarında çanta satan, kazandığı parayla bir araba satın alarak taksiciliğe başlayan Yiqian ve sonrasında borsada gerçekleştirdiği riskli yatırımlarla 1.2 milyar dolar civarında bir servete kavuşan 52 yaşındaki Yiqian, eşi Wang Wei ile yaptığı astronomik sanat yatırımlarıyla gündemde.

Milliyet'te yer alan habere göre, Yiqian son olarak New York’ta Christie’s tarafından düzenlenen müzayedede 5 rakibini geride bırakarak şaheser olarak kabul edilen bir Modigliani tablosunu koleksiyonuna kattı. 9 dakika süren açık artırma sonunda Modigliani’nin eseri bir müzayedede satılan en pahalı 2’nci tablo oldu.

Yiqian’ın eşi Wei Wang, geçmişte yaptıkları gibi Modigliani tablosu için ödemeyi American Express kredi kartıyla yapacaklarını söyledi. Çinli çift, böylelikle kazandıkları uçuş milleriyle, kendileri, 4 çocukları ve 2 torunlarının bedava uçmayı sürdürmesini sağlayacak.

Telefonu düşürdü!

Yiqian, Ming hanedanı döneminden kalan minik bir porselen kupa için 36.3 milyon dolar verdikten sonra da ödemeyi kredi kartıyla yapmıştı.

Modigliani tablosu için müzayedeye telefonla katılan Yiqian, o anda yaşananları ise New York Times gazetesine şöyle anlattı:

“Christie’s Hong Kong bürosundan bir kız benim için teklif veriyordu. Çok gergin olduğu için sürekli telefonu düşürüyordu. ‘Niye bu kadar gerginsin? Parayı veren benim ve hiç gergin değilim. Haydi satın al şunu’ dedim.”  

Topladıkları eserleri Şanghay’da kurdukları 2 müzede toplayan çift, dünyanın sayılı müzelerine rakip olma iddiasında. Liu Yiqian, “Vatandaşlarım Batılı bir şaheseri görmek için artık Çin’i terk etmek zorunda değil. Bununla gurur duyuyorum. Batı’ya mesaj açık. Binalarını satın aldık. Şirketlerini satın aldık. Şimdi sanat eserlerini satın alacağız” dedi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rtaet07 Kasım 2021 20:59

     :o)  :'(  (A)  ;) 

  • OSMAN17 Aralık 2015 11:10

    RESİMDEKİ SHANG IN KARISIMI???NA GARİYMİŞ ALLAH ETMEYE YAHU...

  • Baris18 Kasım 2015 20:46

    İnsanlığın 1 tablo kadar değerinin olmadığı dünya ne kadar garip hal almaktadır. Allah ın verdiği rızıklar nerelere ne şekilde aktarılmaktadır. Düzen ve dengelerin değişmesi 3. dünya savaşını açık açık başlatacaktır. Saygılarımla