BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi17 yılda gelen yabancı sermaye 222.5 milyar dolar----

17 yılda gelen yabancı sermaye 222.5 milyar dolar

17 yılda gelen yabancı sermaye 222.5 milyar dolar
08 Aralık 2020 - 10:14 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’de doğrudan yabancı yatırımların artmasını çok önemsediklerini belirterek yatırım ortamının iyileştirilmesine özen ve önem gösterdiklerini kaydetti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yabancı yatırımların artmasını çok önemsediklerini belirterek, bu alanda çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Pekcan, sadece merkez değil Türkiye’nin 81 ilinin de yabancı yatırımcı için potansiyel yatırım alanı olduğunu bildirdi.

YASED tarafından düzenlenen Uluslararası Yatırım Zirvesinde, “Türkiye’nin UDY Perspektifi ve Stratejileri” paneline katılan Bakan Pekcan, 2003-2020 arasında gelen doğrudan yabancı sermayenin 222,5 milyar dolar olduğu bilgisini verdi.

Pekcan, YASED tarafından düzenlenen Uluslararası Yatırım Zirvesinde, YASED Başkanı Ayşem Sargın’ın uluslararası yatırımlara ilişkin çeşitli sorularını yanıtladı.

Ticaret Bakanlığının İstişare Kurulunda YASED ile sürekli bir araya geldiklerini ve bu kurulun oldukça iyi çalıştığını anlatan Pekcan, yapılan istişarelerde özellikle pandemi dönemindeki sorunları ele aldıklarını, çözümlere yönelik neler yapılabileceği, küresel değer zincirlerindeki değişim ve dönüşümde Türkiye’nin nasıl görev alabileceği konusunu değerlendirdiklerini söyledi.

Doğrudan yabancı yatırımların artmasını çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Pekcan, “Şüphesiz Türkiye her zaman doğrudan yabancı yatırımcıların cazibe merkezi olmuştur. Doğrudan yabancı yatırımlar 1984- 2002 döneminde 14,6 milyar dolarken, 2003-2020 arasında 222,5 milyar dolar olduğunu görüyoruz. Türkiye ayrıca Dünya Ticaret Örgütü ile yatırımın kolaylaştırılması çalışma grubunda yer alıyor. Burada da yatırımcının hukuki öngörülebilirliği, şeffaflığı ve kamu hizmetlerine kolay ulaşımı anlamında yapılacak çalışmalarda aktif olarak yer alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da altını çizdikleri üzere yatırım ortamının iyileştirilmesine özen ve önem gösteriyoruz. “ dedi.

Pekcan, Türkiye’nin dinamik, gelişmekte olan ekonomisiyle, eğitimli, genç nüfusuyla, tüketim merkezlerine yakınlığı ve enerji koridorları üzerinde olmasıyla, dijital dönüşüme hazır altyapısıyla, AB kalitesindeki üretim, tedarik yapısıyla uluslararası yatırımcılar için bir çekim merkezi olduğunu dile getirdi.

Türkiye’deki yabancı yatırımcıların çatı kuruluşu olarak YASED’in de aktif rol oynamasını beklediklerini ifade eden Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak yatırım ortamının geliştirilmesini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Bakan Elvan: Türkiye'yi cazibe merkezi yapmak adına seferberlik başlattık

BİST 100 endeksinde pozitif ayrışma izlenecek mi?

Goldman Sachs, Çin'de ortak olduğu aracı kurumun hisselerinin tamamını alacak